sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je pravi slovenski Donald Trump? Zoran Janković!

Deli na:
Kdo je pravi slovenski Donald Trump? Zoran Janković!

Foto: Primož Lavre in Getty Images

Naši levičarski mediji radi ponavljajo, da je Janez Janša slovenski Donald Trump, čeprav je Zoran Janković edina prava slovenska različica Trumpa - To je več kot očitno iz neverjetne podobnosti med seksualnimi aferami republikanskega predsedniškega kandidata in ljubljanskega župana

Kljub temu slovenski levičarski mediji Trumpa in Jankovića obravnavajo povsem drugače. Hinavsko se zaletavajo v Trumpa, obešajo njegovo seksualno predatorstvo na veliki zvon in kot papige ponavljajo, da zaradi tega ni primeren za predsednika ZDA. Hkrati so slepi za Jankovićevo seksualno afero s farmacevtko, zaradi katere je bil nedavno celo ovaden, vendar ga naši levičarski mediji niso pozvali k odstopu.

 Ženskam v posmeh Trump in Janković trdita, da sta velika prijatelja žensk, čeprav številni dokazi pričajo o nasprotnem. Trump še naprej vztrajno ponavlja, da nihče ne spoštuje žensk bolj od njega, Janković pa se je svoje domnevno spoštovanje do žensk enačil celo z levičarstvom! Na žalost so prav ženske tiste, ki moškim držijo štango pri spornem obnašanju do žensk, češ – nič ne vidim, nič ne slišim, nič ne vem. To smo lahko prejšnji četrtek videli na primeru Metke Tekavčič, vidne političarke SD in dekanje ekonomske fakultete, ki je Jankovića po vloženi ovadbi takoj rehabilitirala, ko se je z njim prisrčno objemala na slavnostni akademiji ob 70. obletnici ekonomske fakultete.

Še hujše so tiste ženske, ki so Jankoviću neposredno tekle v bran. Obramba igralke Jerce Mrzel, nekdanje poslanke Pahorjeve ZLSD, ni presenetljiva. Od Mrzelove, ki je 1999 grobo fizično obračunala z mlajšo ljubico svojega takratnega partnerja Vinka Möderndorferja in je bila za to celo pogojno obsojena, smo zaman pričakovali solidarnost do farmacevtke. Ne, Mrzelova odnos med Jankovićem in farmacevtko, ujet v prisluškovanju, zavrženo imenuje »erotika«: »Tudi če jo je Janković nagovarjal, nič hudega, saj je erotika erotika.« Enako sporna je Jankovićeva podpornica Mateja Kožuh Novak, ki je celo zahtevala, naj mediji molčijo o Jankovićevi aferi: »Pustite take reči pri miru. Zdi se mi tako bedasto, da se ukvarjate s tem, kaj je nekdo nekomu rekel.« Ker ženske, kot je Kožuh Novakova, zahtevajo cenzuro spornega ravnanja župana prestolnice, ni čudno, da imamo ženske vsak dan manj pravic.

Ob Jankovićevi ovadbi smo ponovno videli, da se levičarji sklicujejo na domnevo nedolžnosti zgolj zase in svoje favorite. Pri nasprotnikih pa slovenski levičarji praviloma sledijo nasprotni »logiki«, saj zagovarjajo domnevo krivde! Nekdo je za levičarje kriv, dokler ne dokaže, da je nedolžen. Ker je Janković kakopak »največji levičar«, za levičarje in levičarske medije seveda ne more biti ničesar kriv, čeprav je z afero s farmacevtko pokazal, da je enak Trumpu. V tej luči lahko razumemo tudi sprenevedanje ustavnega sodnika Lojzeta Udeta, še enega velikega Jankovićevega podpornika: »To je čisto osebna zadeva. Sam o tem nimam pojma. To sploh ni problem.« Kaj drugega od Udeta ne moremo niti pričakovati, saj je nekdanji ustavni sodnik v nič dal celo človekove pravice z izjavo: »Kršitve človekovih pravic niso nekaj tako groznega.«

Ni prvič, da levičarji pravice žensk spoštujejo ali ne spoštujejo, odvisno od ideološkega predznaka. Na začetku tega leta so bili begunci glavna levičarska tema, zato so se naši levičarji sprenevedali celo ob množičnih spolnih napadih beguncev v Kölnu. Takrat je bil Igor Pribac, nekdanji svetovalec predsednika Danila Türka, nadvse popustljiv do begunskega spolnega nasilja nad ženskami: »Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?« Še dlje je šel novinar Radia Slovenija Marko Radmilovič, ki je kölnske spolne napade uvrstil v kategorijo »gostilniške erotike«, češ da se to dogaja v vsaki slovenski gostilni. V svoji obrambi spolnih napadov beguncev je Radmilovič »modro« ugotovil, da se Angeli Merkel ni treba bati spolnega napada?!? S tem je Radmilovič prehitel Trumpa, ki danes za svoje domnevne žrtve podobno trdi, da jih zagotovo ni spolno napadel, ker da niso dovolj privlačne zanj. Zato Radmiloviču predlagam, da čim prej napiše kolumno Donald Trump je moj heroj. Ali še raje Vsi smo Zoran Janković!

Trumpa in Jankovića družijo tudi številne druge značilnosti, ki so glavna mantra naših levičarjev. Nasprotovanje prostotrgovinskim sporazumom je ena od glavnih točk Trumpove predsedniške kampanje, Janković pa je nedavno podpisal pismo slovenskih županov premierju Cerarju proti sprejetju sporazuma CETA. Ker je boj proti prostotrgovinskim sporazumom zadnja bilka zavožene slovenske levice, predlagam ideologu levice Tomažu Mastnaku, naj se v primeru izvolitve Trumpu ponudi za svetovalca. Trump in Janković se bahata, da zastopata delavski razred in se kot »nepolitika« borita proti establišmentu.

Bogataš Janković je denimo 2011 v posmeh vsem nastopil na protestu Occupy Wall Street v Ljubljani, milijarder Trump pa se prodaja kot borec za pravice ameriškega delavca proti bogatim elitam z Wall Streeta, čeprav je sam predstavnik teh elit. Tako Trump kot Janković kot rešitev za vse probleme ponujata velike infrastrukturne projekte, ki jih, kot smo videli na primeru Stožic, davkoplačevalci vedno preplačajo. Občudovanje ruskega tirana Putina je še en skupni imenovalec Trumpa in Jankovića. Trump je do ruskega tirana večkrat izrazil občudovanje in ga opredelil kot veliko boljšega vodjo od sedanjega predsednika ZDA Baracka Obame, Janković pa je Putina razglasil kar za svojega političnega vzornika. Celo oponašal ga je, ko je poziral za fotografijo zgoraj brez.

Čeprav sta si Trump in Janković enaka po spornemu odnosu do žensk, sta v naših levičarskih medijih deležna povsem različne obravnave. Ob ovadbi v aferi s farmacevtko so se levičarski mediji večinoma delali neumne in molčali, najbolj zavrženi Jankovićevi podporniki pa so mu tekli v bran in celo preusmerjali pozornost na njegove domnevne županske in menedžerske dosežke.

Podobno retoriko v predsedniški kampanji uporablja tudi Trump, ki obtožbe za spolno nadlegovanje razglaša za laž in preusmerja pozornost na »pomembna vprašanja«, zlasti na samohvalo z dosežki na menedžerskem področju. Med ZDA in Slovenijo je kljub temu velika razlika: Trump bo lahko izgubil predsedniške volitve prav zaradi silovitih medijskih napadov v zvezi s seksualnimi aferami in spornim odnosom do žensk, Janković pa seveda ne bo izgubil svojega županskega stolčka, saj ga ščitijo levičarski dominantni mediji, namesto da bi ga raztrgali. In to toliko bolj, ker je v resnici slovenski Trump.