Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Katastrofalno vreme! Močno deževje, sneg in poplave

Deli na:
Katastrofalno vreme! Močno deževje, sneg in poplave

Zaradi močnega deževja bodo znova narasli vodotoki po vsej državi. Večja razlivanja pričakujemo v torek in v noči na sredo predvsem v južni, osrednji, vzhodni in severovzhodni Sloveniji.

Danes bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1500 metrov, na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank pa še nekoliko niže.

Pihal bo severni do severovzhodni veter. Temperature bodo večinoma od 7 do 12, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, okoli 15 stopinj C.

Jutri se bo na zahodu delno zjasnilo, burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Drugod bo pretežno oblačno, v vzhodni in osrednji Sloveniji bo občasno še rahlo deževalo. V vzhodni Sloveniji bo pihal zmeren veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj C.

OPOZORILO

Zaradi močnega deževja bodo znova narasli vodotoki po vsej državi. Večja razlivanja pričakujemo v torek in v noči na sredo predvsem v južni, osrednji, vzhodni in severovzhodni Sloveniji.

OBETI

V četrtek in petek bo povečini sončno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne nekaj megle.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki se le počasi pomika proti vzhodu. Od severovzhoda priteka k nam hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo oblačno, deževno in hladno. Na območju Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Jutri se bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu delno zjasnilo. Burja bo do večera ponehala, najpozneje v Kvarnerju. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v krajih vzhodno od nas bo še rahlo deževalo.