favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kam je zajadral Jelinčičev poslanec Prijatelj po prihodu iz zapora

Deli na:
Kam je zajadral Jelinčičev poslanec Prijatelj po prihodu iz zapora

Foto: Bobo

Obsojeni nekdanji poslanec zdaj dela v hotelu in igralnici Safir v Sežani, vendar zatrjuje, da tam ni šef kuhinje.

»Glede na to, da nisem več javna osebnost, vas vljudno naprošam, da se ne ukvarjate več z mano. Sploh ni pomembno kje sem zaposlen in kaj delam. Spraševanje na tak način pa je poseg v osebnostne pravice in tako bom tudi pravno odreagiral, če se bo še naprej vršil tak pritisk name,« nam je pisal nekdanji poslanec SNS Srečko Prijatelj, potem ko smo v hotelu Safir v Sežani spraševali, ali je res pri njih zaposlen kot vodja kuhinje.

V zaporu se je izkazal kot odličen kuhar, po prihodu na prostost jeseni 2014 pa je takole odgovoril novinarju portala siol.net na vprašanje, ali bo odprl gostilno Pri zaprtem poslancu, kot je napovedal: »Gostinstvo je moja skrita želja, načrte imam, a najprej moram postoriti veliko zadev okoli lastnega doma.«

Kot smo zvedeli, je Prijatelj res zaposlen v hotelu Safir, vendar ne v kuhinji. S poizvedovanjem mu menda delamo škodo, saj to gotovo ni všeč njegovemu delodajalcu. Zato nas je prosil, naj mu damo naslednjih pet let mir, dokler ne bo odšel v pokoj.

Zaupal nam je še, da je vrhovno sodišče razveljavilo njegovo sodbo, a je sodišče na vnovičnem sojenju vnovič odločilo drugače. Sam je, kot pravi, krivično kazen pokončno odslužil. »Zakaj se raje ne ukvarjate z Bavčarjem?« nam je očital, toda pojasnili smo mu, da tudi o njem poročamo, prav tako tudi o tem, s kom se druži.

Vsekakor ne drži, da Srečko Prijatelj ni več javna oseba. V zgodovino se je vpisal kot prvi poslanec, ki je bil v času svojega aktivnega mandata obsojen na zaporno kazen. Zaradi izsiljevanja podjetnika Marjana Mikuža in nezakonite posesti orožja je bil leta 2010 obsojen na pet let in dva meseca zapora, višje sodišče je kazen zmanjšalo na štiri leta.

Tri leta pozneje pa zaradi prejemanja in dajanja daril pri poslih Luke Koper na Orleški gmajni skupaj z Robertom Časarjem in Marjanom Mikužem še na tri leta zapora. Sodišče mu je nato izreklo enotno kazen šest let zapora, po treh četrtinah odslužene kazni se je na prostost vrnil oktobra 2014.