Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kam je izginil nekdanji minister Janez Drobnič?

Deli na:
Kam je izginil nekdanji minister Janez Drobnič?

Foto: Bobo

Neuspešni politik Janez Drobnič je postal uspešen predavatelj na univerzi.

Verjetno se še spominjate Janeza Drobniča, nekdanjega podpredsednika NSI, poslanca in nato ministra za delo in socialo, ki ga je decembra 2006 razrešil takratni premier Janez Janša. Državljani so ga verjetno v spominu ohranili kot ministra, ki je zamahnil proti mikrofonu TV Slovenija, potem ko ga je sprovocirala novinarka Katja Šeruga. Pred volitvami leta 2008 se je pojavil med kandidati Krščansko-demokratske stranke pod vodstvom Jožeta Duhovnika, nato pa je izginil iz političnega življenja.

Kariero je nadaljeval v zasebnem podjetju IPT-1 in v akademski sferi, in sicer je postal predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Za življenjsko in uspešno delo na področju zaposlitvene in poklicne rehabilitacije je leta 2013 prejel priznanje Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v RS (ZIZRS). Leta 2014 je doktoriral iz teze Razvoj modela poklicne orientacije za osebe s posebnimi potrebami. Kot lahko vidimo na spletni strani Primorske univerze, ima dr. Janez Drobnič naziv docent in znanstveni sodelavec, njegovo pedagoško delo pa sta poklicna orientacija in poklicno izobraževanje drugačnih otrok ter socialna integracija in podporne oblike.

Kot nam je sporočil, se s politiko ne namerava več ukvarjati, zato ne komentira aktualnih strank in sporov na desnici: »Zazdaj sem zelo angažiran z akademskimi obveznostmi, kar mi daje veliko veselja in zadovoljstva, zahteva pa tudi ustrezno odgovorno ravnanje. Razmer in odnosov med političnimi akterji ne poznam natančno, zato bi težko presojal spore, katere omenjate. Seveda pa spremljam politiko in sem družbeno dejaven,« pravi Janez Drobnič.