Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako so Milanu in Štefki Kučan puščali kri

Deli na:
Kako so Milanu in Štefki Kučan puščali kri

Štefka in Milan Kučan - Foto: Primož Lavre

Po nedavnem rojstnem dnevu se je bivši predsednik Milan Kučan, ki je januarja dopolnil 76 let, še posebno raznežil za revijo Ženska. Javnosti je v februarski številki razkril, kako je spoznal svojo ženo Štefko.

V okviru rubrike Moški o ženskah je Milan Kučan povedal, da je prav zaradi žene Štefke, ki jo je njegova družina, vključno z njegovo takrat še živečo mamo, lepo sprejela, ostal v Ljubljani. Po diplomi na pravni fakulteti se je najprej nameraval zaposliti kot pripravnik na sodišču v Murski Soboti, a bi moral oditi brez Štefke, takrat še študentke angleščine in francoščine na ljubljanski filozofski fakulteti, česar pa ni želel.

Še bolj kot to je zanimivo, da sta se spoznala kot krvodajalca. Takrat so iz študentskega naselja v Rožni dolini vozili študente na odvzem krvi z avtobusom. Ob malici, ki je sledila, se je Milan, kot je povedal, glasno hvalil, da je daroval tri decilitre krvi, ne le dva, kot je bilo običajno. Ni bil edini, ker je tudi Štefka darovala tri decilitre. Potem ko mu je to povedala, mu je odstopila še svoj vinjak, takrat darovan za študente ob klobasi. Po tistem nista bila več le bežna znanca.