mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako lahkotno odvetnik zakoncev Login po medijih trosi neresnice

Deli na:
Kako lahkotno odvetnik zakoncev Login po medijih trosi neresnice

Janez Stušek, odvetnik zakoncev Login - Foto: Mediaspeed

Pojasnilo v zvezi z zavajanji odvetnika Janeza Stuška, zastopnika najbogatejših Slovencev Ize in Sama Login, ki sta dosegla prepoved izdaje revije Reporter Magazin.

O nezaslišani sodni prepovedi objave posebne izdaje revije Reporter Magazin, ki jo podjetje Reporter Media izda vsakih nekaj mesecev, so v časniku Delo objavili članek na drugi strani. Naslov se glasi »Med posegom v intimo in svobodo medija«.

Povzeli so tudi izjave odvetnika Janeza Stuška, ki v tej zadevi zastopa najbogatejša Slovenca Izo in Sama Logina, na predlog katerih je sodnica ustavila prodajo že natisnjene izdaje Reporter Magazin. S člankom naj bi namreč nepopravljivo posegli v njuno zasebnost in jima povzročili nenadomestljivo škodo. Še enkrat naj poudarimo, da je okrajna sodnica iz Ljubljane Mateja Gruškovnjak nezaslišan cenzorski poseg izvedla, ne da bi bila sploh seznanjena z vsebino članka, prav tako z vsebino nista seznanjena bogataša!

Ker se tudi odvetnik Stušek očitno boji, da takšen sodničin najbolj grob poseg v ustavno zagotovljeno svobodo izražanja ne bo prestal nadaljnje (vsebinske!) sodne presoje, je za časnik Delo natrosil več neresnic. Na primer, da sta »zakonca Login na vprašanja novinarjev Reporterja odgovarjala in sta v začetni fazi sodelovala z željo, da se piše zgolj o njima ali poslovanju njunega podjetja.«

To ne drži. Iza Login je takoj jasno zavrnila našo prošnjo za intervju, prav tako je zavrnila sodelovanje pri pisanju reportaže o njeni življenjski poti, čeprav smo ji ponudili možnost, da bi sama izbrala fotografije za objavo. Gospa je intervju jasno odklonila s pojasnilom, da je v letošnjem letu že dala dva velika intervjuja in da nima energije za še enega.

Zanimivo, le nekaj dni pred napovedano izdajo Reporter Magazina je bila skupaj s Savino Atai na naslovnici Delove edicije - revije Astro Suzy – in v tistem članku je sodelovala s svojimi številnimi izjavami. Loginovi smo kot primer članka v Reporter Magazinu v pdf obliki poslali celo izvod zadnje izdaje te revije, tematsko posvečene prvi dami ZDA Melanii Trump.

V njem smo celovito poročali o »slovenskem« življenju prve dame ZDA in o njenem družinskem ozadju v Sloveniji. Mimogrede, ga. Trump na naše poročanje ni imela prav nikakršnih pripomb, ki bi jih naslovila na nas po svoji odvetnici Nataši Pirc Musar. Kljub temu Iza Login ni bila pripravljena na nikakršno sodelovanje z nami. Skratka, neresnične so izjave odvetnika Stuška, da sta zakonca Login v začetni fazi sodelovala z nami.

Da smo po šolah iskali šolska spričevala, ni res. Na gimnaziji, kjer sta se šolala Loginova, nismo spraševali o njunih šolskih spričevalih, ker se nam to ni zdelo pomembno.

Odvetnik je omenil tudi, da so naši novinarji »hodili na pokopališča (ki so javna površina; op. ur.), iskali družinsko deblo in šolska spričevala v šolah«. 

Ni res, da smo po šolah iskali šolska spričevala. Na gimnaziji, kjer sta se šolala Loginova, nismo spraševali o njunih šolskih spričevalih, ker se nam to ni zdelo pomembno. Povpraševali smo izključno o tem, kakšni imeni in priimka sta imela bogataša v času, ko sta kot dijaka obiskovala to gimnazijo.

Imena gimnazije raje ne omenjamo, da nam sodnica Gruškovnjakova ne bi »nabila« sto tisoč evrov kazni, kot nam je zagrozila! Podatek o imenih in priimkih zakoncev smo dobili iz javno objavljene jubilejne publikacije tiste gimnazije, ki smo jo poiskali v javni knjižnici.

Nadalje odvetnika Stuška moti objava družinskih fotografij. Go. Login smo že na začetku prosili za objavo fotografij po njenem izboru, vendar je to, kot smo že omenili, zavrnila. Zato smo v članek, ki na koncu zaradi prepovedi ni izšel, umestili fotografije, ki so objavljene na javno dostopnih družbenih omrežjih ter tiste, ki niso v njeni družinski lasti. Loginova celo sama objavlja fotografije z družinskih počitnic v koledarjih, ki jih prodaja v dobrodelne namene. Naenkrat jo motijo takšne fotografije, ki bi bile objavljene v Reporter Magazinu.

Na koncu bi radi izpostavili, da v prepovedanem članku omenjamo samo pozitivne stvari, zapisana ni niti ena sama negativna ali intimna zadeva. Med izjavami pa so povzete le tiste, ki sta jih do zdaj bogataša Loginova že izrekla za druge medije, pri čemer smo te medije tudi navedli.

Vsekakor imata najbogatejša Slovenca vso pravico, da odklonita sodelovanje z mediji, ko jima to ne ustreza, čeprav z drugimi mediji z veseljem sodelujeta. To je izključno njuna odločitev. Ne moreta pa sama odrejati, kaj se bo pisalo, oziroma, ali se sploh bo. Na to ne pristanemo pri nobeni javni osebi, torej niti pri najbogatejših Slovencih.