benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Kako je nekdanji Janšev zaupnik promoviral Kučanovega zgodovinarja

Deli na:
Kako je nekdanji Janšev zaupnik promoviral Kučanovega zgodovinarja

Foto: Bobo

Veleposlanik v Bruslju Matjaž Šinkovec, nekdanji najtesnejši Janšev zaupnik, promoviral Kučanovega propagandista zgodovinarja dr. Boža Repeta.

Neverjetno, toda resnično. Zgodovinar dr. Božo Repe, ki mu bolj ustreza naziv Kučanov propagandist (o svojem idolu je napisal tudi avtoriziran življenjepis), znan po manipulativnem obravnavanju slovenske polpretekle zgodovine, je pod pokroviteljstvom slovenskega veleposlaništva v Bruslju ta teden predaval na belgijskih univerzah.

Repe je ta teden v Belgiji predaval o bratstvu in enotnosti med narodi Jugoslavije, med pokrovitelji tega pa je tudi slovensko veleposlaništvo

Eno predavanje je bilo o zgodovinskem razvoju Srednje Evrope skozi slovensko perspektivo, drugo pa o bratstvu in enotnosti med narodi nekdanje Jugoslavije. Plačnik predavanj je Slovenija oziroma tudi veleposlaništvo v Bruslju, kot izhaja iz vabil na predavanja. Toda, kdo je slovenski veleposlanik v Bruslju, ki tako zavzeto podpira zgodovinarja Repeta?

Nihče drug kot ustanovni član in podpredsednik socialdemokratske stranke (zdaj SDS) Matjaž Šinkovec. V letih 1990 do 1992 je bil Šinkovec celo vodja poslanske skupine SDS in član sveta koalicije Demos. Leto dni je vodil Slovensko obveščevalno- varnostno agencijo Sove (2006- 2007), na to funkcijo ga je postavila Janševa vlada, »izkazal« pa se je kot daleč najslabši direktor Sove v zgodovini.

V nadaljevanju Janševe prve vlade je bil nato državni sekretar v premierjevem kabinetu. Med svojimi konjički Šinkovec na strani veleposlaništva omenja tudi jadranje, očitno zelo spretno jadra med SDS in Kučanovimi interesi v obliki zgodovinarja Repeta.