Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je Ivanka iz Moravč sosedi Ljudmili Novak z oporoko zapustila hišo

Deli na:
Kako je Ivanka iz Moravč sosedi Ljudmili Novak z oporoko zapustila hišo

Ljudmila Novak od pokojne sosede ni pričakovala, da ji bo v oporoki zapustila hišo s travnikom, obdarila je tudi drugi dve sosedi.

»V decembru 2016 je umrla gospa Ivanka iz Moravč, ki je bila v domu starejših občanov. To oskrbo ji je pred leti 'zrihtala' Ljudmila Novak. Kdo je Ivanki plačeval dom, ne vem, morda občina. No, Ivanka je umrla, Ljudmila Novak, ki je od pokojnice pisno pridobila njeno zapuščino, pa zdaj pohlepno čaka nanjo. Gotovo bo občina dobila vrnjen svoj delež, če je Ivanki plačevala domsko oskrbo. V Moravčah in naokoli se o tem precej govori in že vnaprej predvideva, da bodo Ivankini svojci tako in tako 'potegnili ta kratko', saj Ljudmila zlahka plača najboljše odvetnike,« nas je obvestil bralec, ki se je obregnil ob predsedniško kandidaturo predsednice NSI Ljudmile Novak.

Novakova nam je pojasnila celotno ozadje te zgodbe. Ivanka je bila njena soseda in je bila od leta 2006 v domu starejših občanov v Mengšu, zanjo je skrbela socialna služba, domsko oskrbo pa je plačevala občina Lukovica (njena hiša spada že k sosednji občini). S hčerko ni imela stikov, saj je ni niti obiskovala v domu. Obiskovale so jo tri sosede, med njimi Novakova, ki so ji nosile zdravila in priboljške.

Tudi pogreb so ji plačale sosede, organiziral ga je Roman Novak, mož predsednice NSI. Novakova ni vedela, da je Ivanka že kmalu po prihodu v dom napisala oporoko, v kateri je vse svoje premoženje zapustila tem trem sosedam, hčerka bi dobila nujni delež (polovico premoženja) v denarju. Novakova naj bi tako po oporoki dobila dotrajano hišo (brez vodovoda) na vrhu hriba s pripadajočim travnikom, druga soseda travnik, na katerem naj bi zgradili športni objekt, tretja pa travnik z gozdom. Zapuščinska razprava še ni končana.

Seveda bo predsednica NSI spoštovala voljo pokojne sosede, izplačala njeno hčerko, plačala davek in občini Lukovica z drugima dvema sosedama povrnila stroške domske oskrbe. »Nikoli nisem od nje ničesar zahtevala niti tega nisem pričakovala. Bili sva dobri prijateljici. Žal mi je, da je nisem še večkrat obiskala, a nisem imela več časa,« pravi Ljudmila Novak, ki se spominja, da jo je vozila na vsake volitve in jo je vedno spoštovala, kot mora sosed spoštovati soseda.