Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaka blamaža Slovenije v Avstraliji! Razgaljena lepotička na veleposlaništvu malomarno in neodgovorno

Deli na:
Kaka blamaža Slovenije v Avstraliji! Razgaljena lepotička na veleposlaništvu malomarno in neodgovorno

Slovenija se z zaposlitvijo Marine Krklec na izpostavljeno mesto poslovne sekretarke na slovenskem veleposlaništvu v Avstraliji blamira pred Avstralci in tam živečimi Slovenci. Ne le, da gospa svoje delo opravlja malomarno in neodgovorno, njen nivo tako angleščine kot slovenščine je pod nujno potrebnim za to delovno mesto.

Pred nekaj meseci smo pisali o načinu, kako je prišla do zaposlitve na slovenskem veleposlaništvu v Canberri v Avstraliji Marina Krklec. Lepotica je že tretje leto zaposlena kot poslovna sekretarka na veleposlaništvu, na spletni strani starnow.com so ob bolj ali manj razgaljenih fotografijah Krklečeve zapisane njene telesne mere, ter da gre za igralko, fotomodel in plesalko. Kot poslovna sekretarka na veleposlaništvu  vsakodnevno pošilja dopise tako Slovencem, ki prebivajo v Avstraliji, kot samim Avstralcem. Toda, kot so nas opozorili tamkajšnji Slovenci, je njena angleščina, kar razkrivajo elektronska sporočila, ki so nam jih poslali, na precej nizki ravni.

Za strokovno oceno poznavanja angleškega jezika, ki jo izkazuje Krklečeva, smo prosili eno od uglednih jezikovnih šol v Ljubljani, kjer so zapisali:

 »Vsekakor je gospa Krklec prikazala nivo angleščine, ki ni primeren za tak nivo zaposlitve. Zagotovo v našem podjetju, ali katerikoli drugi odgovorni organizaciji, na odgovorno pozicijo ne bi zaposlili osebe s tako pomanjkljivim znanjem. Kljub temu pa bi ga. Krklec lahko svoje znanje angleščine brez težav nadgradila na primerno raven z običajnim jezikovnim tečajem v kakovostni jezikovni šoli, v približno šestih do devetih mesecih.«

Na jezikovni šoli ne želijo biti imenovani, saj angleško učijo tudi državne uslužbence, se pa lahko vprašamo, kako je mogoče, da je takšna oseba zadolžena za komunikacijo z Avstralci. Slovenija si tako zgolj znižuje ugled in verodostojnost v tej državi, toda to še ni vse. Avstralski Slovenci se zgražajo tudi glede samega dela te poslovne sekretarke, saj, kot pravijo, sploh ne odgovarja na dopise, če pa že, stori to z veliko zamudo šele po urgencah. Pri tem njeni dopisi kažejo, da ji ne gre najbolje niti materni slovenski jezik. Na primer besedi »prav tako« piše skupaj- pravtako, »v Avstraliji« piše narobe in z malo začetnico- v australiji, glede postavljanja vejic pa je povsem bosa.

Kot so nam sporočili z ministrstva za zunanje zadeve, so na veleposlaništvu zadovoljni z delom, ki ga opravlja ga. Krklec (!), zato so ji podaljšali pogodbo o zaposlitvi še za eno leto (prejšnje dveletno obdobje se je izteklo letos avgusta). Pri tem so dodali še aneks, da se ji lahko podaljša delovno razmerje tudi po poteku sedaj veljavne pogodbe o zaposlitvi. Pogodbo ima sklenjeno z veleposlaništvom in ne z MZZ (je pa seveda plačana od MZZ). Veleposlanica v Canberri je Helena Drnovšek Zorko, sestra nekdanjega predsednika RS Janeza Drnovška.