Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj je VEST in kako jo meriti?

Deli na:

Zadnje čudo slovenske pravne države: Kazenska prijava bivšemu načelniku slovenske vojske g. Gutmana in Ministu Karla Erjavca, ki jih bremeni nevestnega ravnanja v službi mi ne da spati in vrtam, "vrtam po glavi,  listam po knjigah in spletu .."   Izposojeni Citati:»Vest je človekova sposobnost, izvirajoča od Boga, da razlikuje dobro od zlega; ljudje radi rečemo, da je to glas Boga v človeku. Vest je sposobnost za pravilno uporabo božjega moralnega kodeksa.«

Zadnje čudo slovenske pravne države: Kazenska prijava bivšemu načelniku slovenske vojske g. Gutmana in Ministu Karla Erjavca, ki jih bremeni nevestnega ravnanja v službi mi ne da spati in vrtam, "vrtam po glavi,  listam po knjigah in spletu .."  

Izposojeni Citati:

»Vest je človekova sposobnost, izvirajoča od Boga, da razlikuje dobro od zlega; ljudje radi rečemo, da je to glas Boga v človeku. Vest je sposobnost za pravilno uporabo božjega moralnega kodeksa.«

»Glas Boga je zakoreninjen v dobroti, resnici in ljubezni.«

Kako na to gleda posameznik v današnji družbi, recimo Sloveniji, če je ateist?

Ali to pomeni, da ateist nima vesti?

Ali sprejemamo tezo, da obstajajo ateisti?

Osebno sem prepričana, da ateisti ne obstojajo, kajti človek ne da bi v nekaj verjel, ne more živeti. Zatorej verjamem, da vsak v nekaj verjame, da ima vsak svojega boga in temu primerne vrednote. Zato imamo več religij in Bogov. Tudi denar je eden izmed njih, prav tako pohlep itd. Skratka tudi vseh sedem smrtnih grehov lahko zamenjamo za osebne bogove.

Vsaka družba pa vendarle mora imeti glavnega boga, tako ateistična družba gradi vest posameznika običajno na materialistični osnovi in jih preko vzgojnega sistema  privzgaja posameznikom. Povzetek vrednot država zapiše v zakone, ki  jih posameznik mora spoštovati. Nespoštovanje zakonov se kaznuje in v demokratičnih družbah jih  mora institucija posamezniku tudi dokazat. Enostavno. Ne , ni enostavno. Že tolmačenje zakonov med strokovnjaki je neenotno, kaj šele Vrednote !

Kako  vrednotiti Vrednote? Kako meriti Vrednote?

Kako se meri pravica in resnica lahko preberemo v  Egipčanski knjigi mrtvih, ko pred prehodom v onostranstvo boginja tehta srce.., a kaj ko s tem zaidemo v religiozne vode in vero v posmrtno življenje. Lahko pa se spomnimo besed bivše ministrice za pravosodje, ko je izrekla znameniti stavek, da: »Vsaka svinjarija še ni kriminal«, kar je dokaz, da vsak vidi in sprejema vrednote drugače, zato jih ni mogoče vse povzeti  v zakone.  

Zato so zame prisege..."Delal bom po svoji vesti... " nenaravne in jih ni mogoče meriti razen če verjameš, da boš kaznovan. No pa smo spet... na religioznem terenu.

 

Pomagajte "vrtati ...