mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj je Gašper Tič odnesel s sabo v grob: posilstvo, droge in homoseksualni lobi?

Deli na:
Kaj je Gašper Tič odnesel s sabo v grob: posilstvo, droge in homoseksualni lobi?

Foto: Profimedia

V zadevi Stefan Cakić, ki je junija letos z vsaj 11 vbodi z nožem ubil znanega igralca Gašperja Tiča, se zadeve premikajo. Tožilka Tamara Gregorčič je vložila spremenjeno obtožnico, v kateri mladeniču očita uboj ob bistveno zmanjšani prištevnosti.

Naši viri pravijo, da naj bi Cakić znorel, ko je »prišel k sebi«, in ugotovil, da ga je igralec omamljenega spolno zlorabil. To bi tudi pojasnilo, zakaj si tožilstvo prizadeva za sojenje, zaprto za javnost.

18. junija letos v zgodnjih jutranjih urah sta dve osebi vstopili v stanovanje na Trubarjevi ulici v centru Ljubljane. Le ena je prišla ven živa – 20-letni Stefan Cakić, ki je pred tem v stanovanju najmanj 11-krat s 30-centimetrskim nožem zabodel znanega 44-letnega igralca Gašperja Tiča. Slednji je na kraju dejanja izkrvavel.

Cakić, ki se je po navedbah policije z igralcem poznal že od prej, je po odhodu iz »stanovanja groze« stopil do bližnjega lokala in poklical policijo. Priznal je, da je ubil Tiča, že pol leta je v priporu na Povšetovi, čakajoč na sojenje. O dogajanju na tisto usodno noč naj bi tudi širša javnost izvedela kaj več kot do zdaj, ko je šlo zgolj za neuradne informacije, ki so odtekale iz policije in pravosodja.

V tiskani izdaji Reporterja, ki je dostopna tudi v TRAFIKI24, pišemo o bistveno manjši prištevnosti Stefana Cakića, o tem, ali je Gašper Tić res uporabil drogo za posilstvo, o odločilnem mnenju psihiatra, o temni plati slavnega igralca in zakaj si ljubljanska elita tako želi sojenje zaprto pred javnostjo. Popisujemo tudi okoliščine, ki so pomembne za višino kazni in zakaj je tožilka Tamara Gregorčič, ki vodi kazenski pregon zoper Cakića, dobila negativno oceno in odstopila s položaja vodje ljubljanskega okrožnega tožilstva.