stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj bo po mnenju Janeza Janše odločilo volitve

Deli na:
Kaj bo po mnenju Janeza Janše odločilo volitve

Za predsednika SDS Janeza Janšo bodo o izidu prihodnjih volitev poleg njegove stranke odločalo troje: krhanje medijskih monopolov, panika v režimskem taboru zaradi zločinov preteklosti in število tistih, ki bodo ugotovili, da je cesar nag.

Koliko odločilno je lahko domnevno krhanje medijskih monopolov (razen vpliva spletnih medijev oziroma interneta, ki pa ima nemalo neprijetnih plati tudi glede obveščenosti volivcev, ni opaziti večjih sprememb) in odziv na razkrivanje zločinov oziroma pokopov, ki bodo še sledili (SMC pri tem kljub živčnosti SD in borcev konstruktivno oziroma »pietetno« sodeluje), ostaja dokaj nejasno.

Bolj odločilno se zdi spoznanje volivcev, ali bi lahko še enkrat podelili mandat »nagemu« Miru Cerarju. Odgovor na to vprašanje bomo, kot kaže, vendarle res dobili na volitvah (in ne že prej), saj bo Cerarjeva vlada in stranka takrat v boljši koži, kot je bil Pahorjev levi trojček z Desusom ali vlada in stranka Alenke Bratušek z Zoranom Jankovićem.

Janša v zadnjem pogovoru za Demokracijo ni prepričan, da se je nasprotni tabor odrekel lansiranju novih obrazov. Na to možnost smo postali pozorni, ker je poleti na enem od srečanj občinskih in mestnih odborov dejal, da bo naslednje politično tekmovanje tekmovanje vizij. Ne bodo več dovolj manipulacije, ustanavljanje instant strank in zloraba državnih ustanov, je dodal. Sklepali bi lahko, da po Janševi presoji z novimi obrazi ne morejo več uspeti, ker se je ta taktika izpela.

Kot rečeno, zdaj novih obrazov ne izključuje. Predvsem pa je njegov namen pri volivcih, kot je poudaril v omenjenem intervjuju, obuditi upanje v moč lastnega glasu. Kot sam pravi, je »nepopravljiv optimist«, kar je razumljivo, širjenje pesimizma in brezupa, četudi z radikalno, konsekventno analizo, bi bil strel v koleno.