kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Južnoafričani kupili koprski Planet Tuš

Deli na:
Južnoafričani kupili koprski Planet Tuš

Foto: Bobo

Južnoafriški nepremičninski sklad Greenbay bo za 56 milijonov evrov kupil Planet Tuš v Kopru, je poročal južnoafriški časnik Business Day, posel pa so potrdili tudi v Tušu. Prodaja koprskega trgovsko-zabavnega centra do leta 2018 je bila sicer ena od zavez v okviru finančnega prestrukturiranja Tuša.

Kot so včeraj sporočili iz Tuša, so uspešno končali prodajni postopek za prodajo nakupovalnega središča Planet Tuš Koper. Z Greenbayem so podpisali prodajno pogodbo, sklenili pa so tudi partnersko pogodbo, na osnovi katere Tuš dolgoročno ostaja najpomembnejši najemnik v Planetu Tuš Koper.

Za nakup koprskega centra sta bila po navedbah spletnih Financ sicer že dogovorjena avstrijska Heta in Sparova nepremičninska družba SES. SES je po informacijah časnika želel znižati ceno centra, ta bi morala znašati med 53 in 54 milijoni evrov, saj da se stavba poseda in streho kljuvajo ptiči. To je izkoristil Greenbay in dobil nepremičnino, ki velja za najboljšo v Tuševem portfelju nepremičnin.

V Tušu so navedli, da je prodajni postopek pritegnil zanimanje številnih renomiranih investitorjev, kjer se je kot najboljši ponudnik za vse deležnike izkazal Greenbay. "Podpis pogodbe za prodajo nepremičnine je eden od mejnikov finančnega prestrukturiranja skupine Tuš, kar je korak k uresničevanju zastavljene dolgoročne strategije družbe, kjer se osredotočajo na trgovsko dejavnost," so dodali.

Kupnino za trgovsko-zabavni center v višini 56 milijonov evrov (skupaj z davki) bo Greenbay v celoti poravnal v kupnini. Izvršni direktor sklada Stephen Delport podrobnosti posla, ki so ga sklenili, ne razkriva, Finance pa navajajo neuradne informacije, da naj bi se Greenbay zanimal tudi za nakup blagovne znamke Planet Tuš.

"Tuš dolgoročno ostaja pomemben igralec na obali. S podpisom pogodbe smo zadovoljni, saj smo dosegli najboljše pogoje za vse deležnike. Veselimo se skupnega sodelovanja z južnoafriškimi partnerji in smo ponosni, da je prav Planet Tuš Koper prva njihova naložba pri nas ter da so prav tujci še enkrat več prepoznali vrednost skupine Tuš," so posel še komentirali v Tušu.

Greenbay, ki kotira tako na borzi v Južnoafriški republiki kot na Mauritiusu, je sicer nepremičninski sklad, ki investira tako v delnice nepremičninskih podjetij kot tudi neposredno v nepremičnine, njegov lastnik pa je sklad Resilient. V prihodnje načrtuje številne investicije v evropske nepremičninske sklade.

Nepremičninski sklad Resilient kot ustanovitelj želi, da bi Greenbay dosegal podobno kapitalsko rast kot romunsko nakupovalno središče, katerega lastnik je New Europe Property Investments (Nepi), in sklad, osredotočen na Poljski trg, Rockcastle Global Real Estate. Nepi in Rockcastle sta oba del skupine Resilient.