mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Deli na:
Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Foto: Primož Lavre

Jožef Jerovšek je prepričan, da bo na predsedniških volitvah zelo težko premagati Boruta Pahorja, saj je zelo dobro opravljal predsedniško funkcijo.

To je verjetno tudi razlog, da imata obe najmočnejši stranki težave z izbiro kandidata. V SDS kot najprimernejšega vidi nekdanjega predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija. Kritičen je tudi do napadov na predsednico NSI Ljudmilo Novak, saj meni, da bi morale desne stranke kampanjo izkoristiti za politično okrepitev pred parlamentarnimi volitvami. Razložil je tudi, zakaj se je udeležil odkritja spomenika žrtvah vseh vojn na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer je pogrešal poslance svoje stranke. Komentiral je tudi razsodbo arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško, bližajoči se referendum o drugem tiru in to, da je premier Miro Cerar z obiskom pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću poteptal svoje predvolilne etične standarde.

Čez poldrugi mesec bodo predsedniške volitve. Pričakujete dva kroga ali bomo predsednika dobili že po prvem glasovanju?



To je odvisno od tega, kakšna kandidata bosta ponudili obe največji stranki. Pričakujem, da ju bosta, saj je predsedniška kampanja tudi priložnost za promocijo stranke za naslednje državnozborske volitve. Če bo več kandidatov, pričakujem drugi krog.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jerovšek odgovarja, kdo bi lahko premagal predsednika Boruta Pahorja; pojasni težave velikih strank pri iskanju izzivalcev na predsedniških volitvah; pove, kako bi SDS v primeru relativne zmage na državnozborskih volitvah sestavila vlado; razmišlja o zmagovalni formuli za volitve; SDS posvari pred izleti preveč na desno; razkrije, kaj si misli o Zmagu Jelinčiču; pove, kaj bi nastop takšnega Zorana Jankovića na volitvah pomenil za slovenski narod.