Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

delovna-akcija, maja-ogorevc, irenca, pravljična-hiška Njena.si

Maja in Irenca, popolni kandidatki za Delovno ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jelinčič trdi, da bojkotira evropske volitve

Deli na:
Jelinčič trdi, da bojkotira evropske volitve

Zmago Jelinčič je skulpturo Tita obrnil proti Trstu. - Foto: Zmago Jelinčič

V Slovenski nacionalni stranki (SNS), ki jo vodi Zmago Jelinčič Plemeniti, so se odločili, da stranka ne bo šla na evropske volitve, kljub temu da ji je uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidatnih list. Prav tako bodo volitve bojkotirali. Med volilnimi aktivnostmi so namreč uvideli, da je sodelovanje na volitvah nesmiselno, so sporočili.

Kot so zapisali, so v stranki na začetku tekme razmišljali o sodelovanju. Odprli so volilni račun in nabrali zadostno število podpisov za vložitev kandidatur, vendar so hkrati tudi "vedno bolj uvidevali nesmiselnost sodelovanja".

Zato so se odločili, da prekinejo nadaljnje aktivnosti in da kandidatne liste ne vložijo v proceduro. "Še več, volitve v Evropski parlament bomo bojkotirali in se jih ne nameravamo udeležiti," so zapisali.

V stranki namreč ocenjujejo, da EU vse bolj postaja zelo arogantna asociacija, ki presega okvire združenja, katerega osnovni namen je bila svobodna trgovina. EU se ne bo vrnila k svojim izhodiščnim pozicijam, zato je smiselno razmisliti o izstopu iz te združbe, menijo.

Razočarani so tudi nad dosedanjo volilno kampanjo za evropske volitve v Sloveniji, "v kateri ni slišati pomembnih izhodišč v korist Slovencev in Slovenije", v kateri "hlapčevsko prevladuje zlagana Ukrajina" in kjer je slišati "ponavljanje puhlih zahodnih ameriških in zahodnoevropskih stališč, ki jim že sami njihovi izdelovalci ne verjamejo več". "Interesa za pomoč domovini ni več, še tisto malo, kar ga je ostalo od osamosvojitve, izginja," so zapisali v sporočilu po torkovi seji predsedstva stranke.