mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: tožbe edini način

Deli na:

Predsednik SDS Janez Janša meni, da tožbe predstavljajo "edini način, da zaščiti dediščino uspešne vlade, ki ji je predsedoval, v državi, kjer si politični funkcionarji in člani parastruktur vladne koalicije "dovolijo čiste laži in obtožbe". Janša je zavrnil tudi špekulacije o sestavljanju nove koalicije.

Predsednik SDS Janez Janša meni, da tožbe predstavljajo "edini način, da zaščiti dediščino uspešne vlade, ki ji je predsedoval, v državi, kjer si politični funkcionarji in člani parastruktur vladne koalicije "dovolijo čiste laži in obtožbe". Janša je zavrnil tudi špekulacije o sestavljanju nove koalicije.

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je pred začetkom volilne konference mariborske SDS glede tožbe, ki jo je njegova pravna zastopnica Nina Zidar Klemenčič napovedala zoper Vlada Miheljaka, pojasnil, da je to "edini način, ki obstaja v državi, kjer si politični funkcionarji, kot so podpredsedniki vladnih strank ali nekateri člani nekaterih parastruktur vladne koalicije, kot je recimo Liberalna akademija, dovolijo čiste laži in obtožbe, ki implicirajo genocid in uničevanje občečloveških vrednot".

"To je nekoliko preveč in jaz sem kot predsednik uspešne vlade v zadnjem mandatu dolžan zaščititi to dediščino," poudarja Janša. Dodaja, da vsak lahko reče, kar hoče, "vendar pa je pošteno, da vsak odgovarja za svoje besede. Jaz moram velikokrat".

Na vprašanje v zvezi s špekulacijami o morebitni koaliciji z Borutom Pahorjem je Janša odgovoril, da se v SDS ne ukvarjajo s špekulacijami. "Nismo ustanovili vlade v senci, kot se napačno poroča. Ustanovili smo strokovni svet, ki se bo ukvarjal v prihodnjih tednih in mesecih s tistim, kar je ključni problem te države, to pa ni niti kadrovanje, niti stvar novih koalicij, ampak spopad z gospodarsko krizo," je pojasnil prvak SDS.

Janša je sicer o dosedanjem predsedniku mariborskega mestnega odbora stranke Gregorju Pivcu dejal, da je Pivec bil dober predsednik. "Mislim, da lahko nadaljuje s svojim delom v naslednji mandat, vendar je to najprej njegova odločitev, če je to pripravljen, potem seveda tudi odločitev članstva, če to pripravljenost podpre," je dodal predsednik SDS.

V tem mandatu mestne SDS se stvari, tako Janša, gradijo na temeljih, ki so bili postavljeni na zadnjih lokalnih volitvah. "Stranka zlagoma raste," meni Janša, za katerega "je še veliko priložnosti, ki jih je možno v prihodnosti bolje izkoristiti". Verjame pa, da so na dobri poti. Če bo mestni odbor "držal skupaj, ni nobene bojazni, da zastavljenih ciljev ne bi dosegli", je še komentiral Janša.

Na vprašanje o domnevnem poseganju predsednika vlade v imenovanje predsednika uprave NLB Draška Veselinoviča, je Janša odgovoril, da je to, "kar je dejal predsednik vlade včeraj, danes komentirano oz. pojasnjeno na naši spletni strani".

Na dodatno vprašanje, kdo naj bi bil član nadzornega sveta, ki naj bi ga Pahor poklical, pa je predsednik SDS odgovoril, da o "o podrobnostih ne bi govoril, je pa vse, kar sem povedal v intervjuju, dokazljivo, nekaj konkretnih argumentov je danes tudi že objavljenih na naši spletni strani".

Na spletni strani SDS pa so zapisali, da je nedeljska izjava predsednika vlade, s katero se je ta odzval na intervju predsednika SDS za STA - v katerem je Janša med drugim govoril o vmešavanju vladnega vrha v kadrovanje v NLB -, veliko sprenevedanje.

Po navedbah SDS je Pahor osebno klical enega od kandidatov za predsednika uprave NLB in mu dejal, da njegovo imenovanje ne pride v poštev. "Po njegovem naročilu pa je nato minister za finance Franci Križanič osebno klical nekatere člane nadzornega sveta in jim naročal imenovanje poslanca LDS Draška Veselinoviča," so zapisali na spletni strani SDS.

"Sprenevedanje je tudi relativiziranje besede osebno. Koliko osebne vpletenosti predsednika vlade je npr. v klicih šefice njegovega kabineta Simone Dimic, ki igra vse pomembnejšo posredno kadrovsko vlogo pri novi oblasti? Tako je pred kratkim Simona Dimic zahtevala od predsednika uprave Slovenske odškodninske družbe, da prestavi sejo nadzornega sveta pozavarovalnice Sava. Ali je bila to njena osebna pobuda ali pa je bilo to osebno posredovanje s strani predsednika vlade, pa prepuščamo ugibanju tistih z nekoliko domišljije," še piše na spletni strani SDS.