Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša soudeležen v prometni nesreči

Deli na:

Predsednik vlade Janez Janša in zaročenka Urška Bačovnik sta bila v nedeljo soudeležena v prometni nesreči. Po besedah tiskovnega predstavnika vlade Valentina Hajdinjaka, se je vanju, ko sta na križišču čakala pred semaforjem, z manjšo hitrostjo zaletel mlajši voznik osebnega avtomobila Seat Ibiza.

Predsednik vlade Janez Janša in zaročenka Urška Bačovnik sta bila v nedeljo soudeležena v prometni nesreči. Po besedah tiskovnega predstavnika vlade Valentina Hajdinjaka, se je vanju, ko sta na križišču čakala pred semaforjem, z manjšo hitrostjo zaletel mlajši voznik osebnega avtomobila Seat Ibiza.

Hajdinjak je v odgovoru na vprašanje zapisal, da sta se v nedeljo okrog 21. ure Janez Janša in Urška Bačovnik z lastnim avtomobilom vračala s Štajerske. "Na križišču pri ljubljanski tovarni Kolinska sta čakala pred semaforjem, ko se je vanju, v zadnji desni rob odbijača, z manjšo hitrostjo zaletel mlajši voznik osebnega avtomobila Seat Ibiza, ki je že v križišču neprevidno menjaval vozni pas," je pojasnil.

Hajdinjak je pojasnil, da je nastala zgolj manjša materialna škoda. "Na avtomobilu Janeza Janše je bil tako odrgnjen zadnji plastični odbijač, medtem ko je bil na avtomobilu povzročitelja poškodovan prednji levi odbijač in počeno steklo levega prednjega žarometa. Nihče tudi ni bil poškodovan," je zatrdil.

Ob tem je tiskovni predstavnik dodal, da sta bila avtomobila normalno vozna, voznik Seata Ibize pa je takoj priznal krivdo, zato so na bližnjem avtobusnem postajališču udeleženci zgolj ugotovili stanje ter izpolnili evropsko poročilo o nezgodi.

"Na avtobusnem postajališču, kjer so izpolnjevali obrazec poročila o nezgodi, je dogodek spremljala tudi mlajša oseba moškega spola z mobilnim telefonom v roki, ki je potem, ko je bila opažena, prizorišče hitro zapustila," je pojasnil Hajdinjak in poudaril, da odločno zavračajo nekatera namigovanja, "da je bil premier celo vinjen, saj to ne ustreza resničnim dejstvom".

Hajdinjak je zapisal, naj se ne nasede posameznikom, ki trdijo, da imajo videoposnetke nesreče in jih poskušajo prodati za velike vsote. "Tisti, ki razpolaga s posnetkom iz mobilnega telefona, je tega naredil šele, ko so udeleženci prometne nezgode na avtobusnem postajališču izpolnjevali evropsko poročilo. Za 24ur.com je celo dejal: 'Dokazov o vinjenosti Janše nimam, vozil je svoj avto volvo xc 70 in Urška Bačovnik je bila z njim.'," je še zapisal tiskovni predstavnik vlade.

Kot je znano, je časopis Dnevnik danes na svoji spletni strani objavil članek, v katerem piše, da so danes v uredništvu Dnevnik.si prejeli informacijo "našega uporabnika, da je bil sinoči soudeležen v prometni nesreči s premierom Janezom Janšo in njegovo spremljevalko Urško Bačovnik".

Po trditvah uporabnika naj bi bila omenjena v vinjenem stanju. "Uporabnik medtem slovenskim medijem ponuja tudi videoposnetek tega dogajanja, vendar pogajanja še tečejo," še piše na spletni strani Dnevnika.