stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: SDS je edina politična sila, ki lahko stvari v Sloveniji spremeni na bolje (VIDEO)

Deli na:
Janša: SDS je edina politična sila, ki lahko stvari v Sloveniji spremeni na bolje (VIDEO)

Foto: Twitter

Člani SDS so se v Bovcu zbrali na 22. tradicionalnem letnem taboru stranke, kjer se srečujejo tudi občinski odbori SDS.

Predsednik stranke Janez Janša je v svojem nagovoru poudaril, da je SDS na prihodnje parlamentarne volitve programsko pripravljena. Ob tem pa dodal, da je SDS "edina politična sila, ki lahko stvari v Sloveniji spremeni na bolje".

Janša je poudaril, da je bila oblast na zadnjih volitvah izvoljena na nepošten način, polovica volilnih upravičencev pa sploh ni šla na volitve. Po prepričanju prvaka je SDS alternativa in edina politična sila, ki lahko po prihodnjih volitvah stvari v Sloveniji spremeni na bolje.

"Tisti, ki jim ni vseeno, kaj se v Sloveniji dogaja in gredo na volitve, so naši zavezniki, saj kdor ni proti nam, je z nami," je izpostavil predsednik SDS. Kot je dodal, vsak glas šteje, zato se je zanj treba boriti in zmagati.

V nadaljevanju je poudaril, da so ob začetku samostojnosti pred 27 leti verjeli, da je za dober rezultat na volitvah potreben dober program in dobra ekipa. "To je danes iluzija," je prepričan prvak SDS, saj po njegovem mnenju nič od tega ne vpliva na volilni rezultat. Nekateri namreč v volilni tekmi uporabijo inštrumente, ki se jih da kupiti, je dejal.



Kljub temu je SDS programsko pripravljena, saj je strokovni svet SDS že pripravil celovit program za vsa ključna področja, od pravosodja in obrambe pa do gospodarstva, je izpostavil Janša. Kot je opozoril, "Slovenija tak program potrebuje zato, da ne bi več izgubila priložnosti".

Ob 100 obletnici Soške fronte je Janša spomnil, da so v te kraje prihajali pripadniki različnih narodov in kjer je ob veliki tragediji prve svetovne vojne veliko ljudi tudi izgubilo življenje. Danes je prav tako v Posočju veliko drugih narodov, ki prihajajo kot turisti v miru. Ta čas po njegovih besedah ni samoumeven, saj "gre za dosežek tistih, ki so delali za to, kar privede do miru".

Slovenija mora v prihodnje kot država izkoristit svojo moč, da se ta čas ohrani. Ob tem pa se tudi zavedati, da "kar je dobro, je treba ohraniti, kar je slabo pa spremeniti", je sklenil predsednik SDS.

Poletni tabor, ki bo sicer tradicionalno potekal v Lepeni, udeležencem nudi priložnost za različne aktivnosti, potepe po okoliških planinah in tradicionalne gorniške ture. Tisti z dobro kondicijo pa bodo 4. in 5. avgusta podvige kronali s tradicionalnim vzponom na Triglav.