900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša o dvojnih pravilih

Deli na:

Predsednik stranke SDS Janez Janša je na včerajšnji slavnostni akademiji ob 21. obletni stranke v Kulturnem domu v Semiču spregovoril o uspehih stranke in stanju v državi. Brez alternativ in pritiska na vlado bi bilo slabo stanje v Sloveniji še slabše, je povedal in dodal, da so v SDS nad slabim stanjem v državi zaskrbljeni.

Predsednik stranke SDS Janez Janša je na včerajšnji slavnostni akademiji ob 21. obletni stranke v Kulturnem domu v Semiču spregovoril o uspehih stranke in stanju v državi. Brez alternativ in pritiska na vlado bi bilo slabo stanje v Sloveniji še slabše, je povedal in dodal, da so v SDS nad slabim stanjem v državi zaskrbljeni.

Po njegovih besedah je stranka lani naredila veliko, ustanovili so dvajset novih občinskih odborov, s prepričljivo razliko pa so zmagali na volitvah v evropski parlament, kamor so "poslali dobro delegacijo, ki zastopa interese SDS".

V obdobju zadnjega leta so postavili na noge močan strokovni svet, ki je v navedenem obdobju državnemu zboru predlagal precej več protikriznih ukrepov, kot pa jih je predlagala vlada, je dejal Janša in dodal, da so vse razprave in razprava na zadnji seji državnega zbora pokazale, da je za Slovenijo velika sreča, da ima konstruktivno opozicijo, ki zna oblikovati tudi alternative.

Brez alternativ in pritiska na vlado bi bilo stanje v Sloveniji, ki je po Janševi oceni slabo, tako še slabše.

Članstvo SDS skrbi, ker se Slovenija ne more izviti iz finančne krize. Skrbi ga tudi lanski padec bruto domačega proizvoda, ki je med vsemi članicami evro območja največji. Kljub temu, da skušajo v SDS vladi po svojih močeh pomagati, pa jih skrbi njen počasni odziv, je dejal predsednik SDS.

Janša je izrazil skrb tudi zaradi ogrožanja vrednot, na katerih je Slovenija nastala. Opozoril je na podelitev visokega državnega odlikovanja nekdanjemu šefu tajne politične policije, kar je po njegovi oceni v nasprotju z vsemi načeli in s slovensko ustavo.

V zadnjem času je besedah predsednika SDS v Sloveniji prišlo tudi do novega primera, ki do obisti razgalja dejstvo, da v Sloveniji v času vladavine tranzicijske levice pred zakonom niso vsi enaki, in ko ena pravila veljajo za bogato elito, druga pa za navadne državljane. Ob tem je spomnil, da se je SDS na to odzvala z interpelacijo, ki jo je vložila skupaj s SLS.

Ker so današnjo slavnostno akademijo priredili v Beli krajini, prvak SDS ni mogel mimo vprašanja za Belo krajino izredno pomembne cestne povezave. Kot je dejal, so v SDS v zadnjih dneh odkrili, da je vlada iz strateškega razvojnega dokumenta predlagala črtanje razvojnih osi in z njimi tudi južni krak oz. cesto tretjo razvojne osi.

Na petkovi seji državnega zbora so to vprašanje odprli, upajo pa, da bo opozorilo zaleglo, je še povedal.