Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Hiša gori

Deli na:

Predsednik SDS Janez Janša je v pogovoru za časnik Primorske novice dejal, da ga jezi, ko gleda stvari v državi, ki bi se jih dalo veliko bolje narediti. Glede predsednika uprave Istrabezna Igorja Bavčarja pravi, da ne bi nikoli zašel v težave, če bi bil na primer član SDS. "Če bi bil naš član, ga botri nikoli ne bi spustili v Istrabenz."

Predsednik SDS Janez Janša je v pogovoru za časnik Primorske novice dejal, da ga jezi, ko gleda stvari v državi, ki bi se jih dalo veliko bolje narediti. Glede predsednika uprave Istrabezna Igorja Bavčarja pravi, da ne bi nikoli zašel v težave, če bi bil na primer član SDS. "Če bi bil naš član, ga botri nikoli ne bi spustili v Istrabenz."

"Jezi me, ko gledam stvari v državi, ki bi se jih dalo veliko bolje narediti. Brezposelnost raste bolj, kot bi bilo to neizogibno, gospodarska kriza se poglablja, ukrepi, ki bi jo ublažili, pa niso sprejeti, ocenjuje Janša.

Prepričan je, da Pahorjeva vlada vse od nastopa pospešeno menjuje vse, kar ne 'diši' po njihovi politični barvi in na mesta zamenjanih postavlja ljudi iz vladnih strank.

Na vprašanje, kdaj je nazadnje govoril s predsednikom uprave Istrabenza Igorjem Bavčarjem, je Janša odgovoril, da je to bilo na sprejemu za svojce padlih v vojni za Slovenijo konec lanskega leta. Dejal je, da Bavčarjevih zaslug iz časov demokratizacije in osamosvojitve ni mogoče odmisliti.

"V času slovenske pomladi je bil pogumen takrat, ko so se mnogi drugi, ki so v besedah pogumni še danes, bali in skrivali. Seveda pa nima nihče pravice svojih zaslug iz časa osamosvojitve unovčevati recimo pri privatizaciji ali čem podobno. Ravno tako seveda ni prav, če se nekomu, ki ne dela dobro v gospodarstvu, odvzema zasluge iz časa osamosvajanja. To je treba ločevati. V tem trenutku je Bavčar nekdo, ki je v velikih težavah. Vanje je zašel kot član nekdanje vladajoče LDS. Vanje ne bi nikoli zašel, če bi bil npr. član SDS. Če bi bil naš član, ga botri nikoli ne bi spustili v Istrabenz," pravi Janša.

Pahorjevi vladi Janša očita napačno izbiro prioritet, saj je podedovala solidne osnove za spopad z gospodarsko krizo. Kot navaja Janša, je Pahorjeva vlada namesto spopada s krizo začela brez zakonske podlage izdajati odločbe t.i. izbrisanim. Njihovo število pa se je z neznano čarovnijo povečalo z 18.000 na 25.000. To je, tako Janša, strašno breme za slovenske davkoplačevalce.

Ocenjuje tudi, da se je Hrvaška na poti v EU blokirala sama, ko v nasprotju s podobno situacijo pred letom dni ni hotela iz pogajalskih gradiv umakniti spornih zemljevidov in drugih dokumentov.

Glede povojnih pobojev pa pravi, da v času, ko Evropski parlament sprejema deklaracijo z obsodbo vseh totalitarnih režimov, podmladek Pahorjeve stranke govori o tem, da je bil čas povojnih pobojev čas napredka. "Ponovno se pojavljajo ideje, da se po ljudeh, ki so vodili te zločine velikih razsežnosti, poimenujejo ulice in trgi. Ta dejanja dolgoročno ne bodo zdržala zgodovinske presoje, škoda pa je izgubljenega časa in energije, ki jo trošijo medsebojni prepiri," je povedal prvak SDS.

Zanj napovedani referendum o odvetniških tarifah ni nepomembna stvar, saj večina državljanov plačuje odvetniške storitve, na sodiščih pa je na 100.000 sodnih primerov. Janša opozarja, da ni nobenega jamstva, da je pravosodni minister že dal tiho soglasje za povišanje odvetniških tarif, ki jih je njegova vlada znižala za 60 odstotkov.

Glede medijske pozornosti nekdanji predsednik slovenske vlade pravi, da so mediji večinoma vsako potezo njegove vlade prikazovali kot slabo, če pa so naredili napako, so jo razglasili za zločin. Za Janšo je normalno in prav, da so mediji kritični do oblasti. Ni pa zanj normalno, da so mediji bolj kritični do opozicije kot do oblasti.

Janša se je odzval na imenovanje novega direktorja Slovenske tiskovne agencije Bojana Veselinoviča in ob tem poudaril, da je v ozadju zagotovo razvpita novinarska peticija. "Pahorjeva stranka s funkcijami nagrajuje ljudi, ki so predlani po Evropi širili strah pred Slovenijo, češ da bo slovensko vodenje EU z našo vlado predstavljalo nevarnost za EU. Takrat je Pahor trdil, da njihova stranka nima nič s tisto peticijo, danes pa nagrajuje njene podpisnike," je pojasnil prvak SDS.