kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša čestital Hojsu za vstop v SDS

Deli na:
Janša čestital Hojsu za vstop v SDS

Foto: sds.si

Predsednik Janez Janša je čestital za vstop v stranko Alešu Hojsu, ki je pred mesecem postal član izvršilnega odbora SDS.

Na sedežu SDS na Trstenjakovi v Ljubljani so prejšnji torek pripravili sprejem novih članov in članic, ki jih je na slovesnosti nagovoril predsednik Janez Janša in jim osebno podelil članske izkaznice. Med temi novinci je bil tudi Aleš Hojs, predsednik Združenja VSO, nekdanji podpredsednik NSI in obrambni minister v drugi Janševi vladi. Kot je razvidno s fotografije, mu je Janša ob izročitvi članske izkaznice čestital za vstop v stranko.

To ne bi bilo nenavadno, če isti Hojs na kongresu SDS 20. maja v Mariboru ne bi bil izvoljen v izvršilni odbor stranke, in to z največjim številom glasov delegatov. Prejel jih je kar 366 in s tem prehitel Marka Pogačnika (346), Vinka Gorenaka (327), Franceta Cukjatija (303) in Andrejo Valič Zver (297). Ob izvolitvi se je Hojs pošalil, da je SDS z njegovo izvolitvijo dokazala, da je zelo odprta do beguncev (pred tem je bil član NSI, iz katere so ga izključili). Poleg tega dobro obveščeni v SDS napovedujejo, da bo Hojs novi podpredsednik stranke oziroma njen kandidat za predsednika države ali celo oboje.

Da ne bo nesporazuma, Hojs je v SDS vstopil nekaj tednov pred kongresom SDS, vendar je nenavadno, da je člansko izkaznico dobil šele nekaj tednov po izvolitvi za člana vodstva stranke.