stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković zanika vpletenost

Deli na:

Ljubljanski župan Zoran Janković je izjavo Igorja Bavčarja, da se je celotni postopek začel na podlagi njegove prijave, označil "kot še eno neumnost gospoda Bavčarja". Pravi, da današnje aretacije niso v njegovem interesu in da je ovadbo junija lani podal zaradi poslovnih goljufij s ciljem, da se "slovenska družba počisti nečednih dejanj".

Ljubljanski župan Zoran Janković je izjavo Igorja Bavčarja, da se je celotni postopek začel na podlagi njegove prijave, označil "kot še eno neumnost gospoda Bavčarja". Pravi, da današnje aretacije niso v njegovem interesu in da je ovadbo junija lani podal zaradi poslovnih goljufij s ciljem, da se "slovenska družba počisti nečednih dejanj".

Kot je Janković dejal v današnji izjavi za medije, spoštuje delo organov, za preiskavo in priprtje preiskave nekdanjih prvih mož Pivovarne Laško in Istrabenza pa je izvedel iz medijev.

Spomnil je, da je junija lani podal kazensko ovadbo zoper nekdanja prva moža Pivovarne Laško in Istrabenza, Boška Šrota in Igorja Bavčarja, zaradi poslovnih goljufij. Kot poudarja, je takrat napovedal, da bo na koncu "zmagala pravica". "Tisti, ki se ukvarja s takšnimi nečednimi dejanji, pač mora za to odgovarjati. Vprašal bi se, zakaj že prejšnja vlada ni naredila te preiskave, saj so imeli v rokah vso dokumentacijo," je poudaril Janković.

"V kazenski ovadbi z lanskega junija piše, da smo podali skupno ovadbo, pod katero je podpisana družba Electa, moj sin kot direktor družbe in jaz," pojasnjuje ljubljanski župan in dodaja, da "današnja aretacija sploh ni v njegovem interesu".

Takrat je, kot pravi, podal ovadbo s ciljem, da se "slovenska družba počisti nečednih dejanj in da mladi, ki študirajo, nimajo za vzornike napačnih ljudi".

Še enkrat je spomnil, da je že lani ob podani ovadbi napovedal, kaj se bo zgodilo z Istrabenzom, napovedal je tudi "Šrotov" nabiralnik, in na to temo nima več kaj dodati.

Kot je še menil, se bo stvar zaključila, uradne organe, tako policijo kot tožilstvo in na koncu sodstvo, je treba pač pustiti, da opravijo svoj posel. Potem bodo imeli vpleteni možnost, da povedo svoje in dokažejo, če mislijo, da imajo prav, je dodal.

Kriminalisti so zjutraj, kot je znano, zaradi suma kaznivih dejanj zlorabe položaja oz. pravic in pranja denarja izvedli obsežno preiskavo, v okviru katere so pridržali osem oseb. Med njimi nekdanja prva moža Pivovarne Laško in Istrabenza, Boška Šrota in Igorja Bavčarja, ki so ju sicer že izpustili iz pridržanja. V okviru preiskave so opravili 19 hišnih preiskav, od tega devet pri fizičnih osebah, ostale pa pri pravnih osebah. Kriminalisti naj bi preiskovali verigo transakcij s 7,3-odstotnim deležem Istrabenza od Pivovarne Laško do družbe Maksima Holding, ki je v posredni Bavčarjevi lasti.