nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Slovenija

Janez Zemljarič »nameril« v novinarja Igorja Kršinarja

Deli na:
Janez Zemljarič »nameril« v novinarja Igorja Kršinarja

Foto: Jože Biščak - Janez Zemljarič na sodišču.

Nekdanjega načelnika SDV oziroma Udbe Zemljariča je tako zmotilo razkrivanje njegove vloge pri zločinih te tajne politične policije, da kazensko toži novinarja tednika Reporter Igorja Kršinarja.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo jutri zjutraj pod vodstvom sodnika Tomaža Bromšeta začelo sojenje novinarju tednika Reporter Igorju Kršinarju. Toži ga eden najbolj vplivnih stricev iz ozadja Janez Zemljarič, v letih 1974 do 1978 vodja tajne politične policije Službe državne varnosti (SDV), ki je sistematično kršila človekove pravice. To sta ugotovili tudi ustavno in vrhovno sodišče. Zemljariča so prizadeli članki o njegovi vlogi pri zločinih SDV, znane tudi po oznaki Udba.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o nenavadnem zapletu glede obravnave, ki ga je zakuhalo sodišče; je Zemljarič preklical pregon zoper Reporterjevega fotografa Primoža Lavreta; kako se nekdanji šef SDV ni pripravljen spoprijeti s svojo preteklostjo; o dokumentih iz arhiva RS, ki so podlaga Kršinarjevih člankov; o morilskem žargonu Udbe; zakaj je Zemljarič ovaden zaradi suma ponarejanja listin.