stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jahta, na kateri je užival Aleš Jenčič, premožni dobavitelj javnega zdravstva

Deli na:
Jahta, na kateri je užival Aleš Jenčič, premožni dobavitelj javnega zdravstva

Foto: Arhiv Reporterja

Nai 22-metrski jahti znamke Princess sta se morskim užitkom predajala tudi poslovnež Aleš Jenčič in žena Nataša - Po naših vprašanjih, kdaj in kje je kupil to jahto ter za kolikšno, nam je pojasnil, da jahte ni imel v lasti, pač pa štiri leta v najemu (verjetno je šlo za lizing), plačeval jo je s svojega bančnega računa.

Prejšnji teden smo pisali o poslovnežu Alešu Jenčiču, lastniku družbe Interexport, kjer so po evidenci supervizorja od leta 2003 od javnega zdravstva kot dobavitelji prejeli 74 milijonov evrov. Ob pisanju o največjih jahtah v lasti Slovencev smo izvedeli, da naj bi imel Jenčič v marini Veruda v Pulju privezano jahto tipa princess, veliko kar 72 čevljev oziroma okoli 22 metrov.

Po naših vprašanjih, kdaj in kje je kupil to jahto ter za kolikšno, nam je pojasnil, da jahte ni imel v lasti, pač pa štiri leta v najemu (verjetno je šlo za lizing), plačeval jo je s svojega bančnega računa. Zdaj je nima več v najemu, ni pa hotel povedati, koliko je zanjo plačeval. Po besedah poznavalcev so zneski za takšne jahte astronomski. Kot je zatrdil, njegovo podjetje večino prihodkov ustvari s prodajo kmetijske mehanizacije po Balkanu in ne z dobavami za slovensko zdravstvo.

Astronomski niso samo zneski za te jahte, pač pa je po besedah poznavalcev taka tudi cena ženske torbice, ki naj bi si jo omislila Jenčičeva žena Nataša, članica kluba Inner Wheel, kjer se združujejo dobrodelne gospe. Kot pravijo, gre za imenitno torbico znamke Hermes Birkin, ki stane 16 tisoč evrov, podobno nosi tudi razvpita propadla političarka Katarina Kresal.

SEZNAM SLOVENSKIH LASTNIKOV NAJVEČJIH JAHT IN JADRNIC V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Arhiv Reporterja