Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izprijeno seksanje z živalmi

Deli na:

Leta 2005 je Marjan Suša iz Dolenje vasi pri Senožečah pred kamero trdil, da nekdo posiljuje njegove ovce, zato je zadevo tudi prijavil. Pa so na Policijski postaji Sežana odvrnili, da je take reči zelo težko dokazati. Snaha gospoda Suše je povedala, da so ovce prodali, ni pa želela razkriti imena tistega, ki naj bi imel tako spolno motnjo, čeprav naj bi ga tamkaj poznali.  

Leta 2005 je Marjan Suša iz Dolenje vasi pri Senožečah pred kamero trdil, da nekdo posiljuje njegove ovce, zato je zadevo tudi prijavil. Pa so na Policijski postaji Sežana odvrnili, da je take reči zelo težko dokazati. Snaha gospoda Suše je povedala, da so ovce prodali, ni pa želela razkriti imena tistega, ki naj bi imel tako spolno motnjo, čeprav naj bi ga tamkaj poznali.

 

Sodomija, pod drugima imenoma tudi zoofilija ali bestialnost, ki pomeni spolno občevanje z živaljo, je v sodobni družbi prepovedana in preganjana. V Veliki Britaniji, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji je za spolni odnos z živaljo zagrožena večletna ali celo dosmrtna zaporna kazen. V Sloveniji se spolno nasilje nad živaljo obravnava kot mučenje in se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šest mesecev oziroma do enega leta.

Slovenska policija nima takih evidenc, da bi lahko dobili podatke, v pri koliko obravnavanih kaznivih dejanjih je šlo za spolne zlorabe živali. A očitno policija tudi ne ve, kako naj se tega loti.


A čeprav se bo večini že ob misli na to obrnil želodec, to ni ovira, da se ne bi ljudje, ki jih vzburjajo tako domače kot nekoliko bolj divje živali, združevali v prava društva. Internet je poln videoposnetkov žensk, ki imajo spolne odnose s konji in psi ali celo kačami, ter moških, ki žensko (ali moško) telo zamenjajo za ovco, kravo ali kozo. Ni odveč poudariti, da je zoofilija precej nevarna spolna praksa, saj je možnost poškodb že zaradi živalske divje narave precej verjetna. Pogosto so mislili, da je taka praksa predvsem v primitivnih družbah, a kot kaže, postaja to vse bolj spolna zabava elitnega razreda.


Psiholog Vid Pečjak dogodka ni želel komentirati, povedal je le, da se pri svojem delu nikoli ni spoprijel s čim podobnim. Psiholog Vanja Rejec meni, da je takih primerov bolj malo, bolj v primitivnih okoljih, a ker se s tem ni nikoli ukvarjal, ni želel ničesar podrobneje pojasniti. Na enem od forumov pa je povedal: … spolni odnosi z živalmi sodijo med redkejše motnje spolne preference (parafilije) in se pojavljajo predvsem v okoljih in situacijah, kjer je spolni odnos z odraslo osebo posebej tabuiziran; na primer prepoved odnosov pred poroko, zaradi skrajnostnih verskih stališč, rasnih ali drugih predsodkov ali kot izhod v sili; pri v samoti živečih shizoidno osebnostno strukturiranih pastirjih z nižjimi inteligentnostnimi sposobnostmi; v urbanih predelih, pa tudi pri umsko primernih,vendar hudo osebnostno motenih ljudeh, pri katerih lahko hkrati obstaja več vrst parafilij. V tako nagonsko prežeti patologiji je možna strokovna pomoč le tedaj, če prizadetega njegovo početje moti in si ga zato sam želi opustiti, vendar je terapija dolgotrajna in uspeh negotov, povsem brezplodno pa je »prijateljsko dopovedovanje«, če sam nima ustreznega motiva ali če spremembi celo aktivno nasprotuje.


Sploh veste, da obstaja tudi slovenska spletna stran Helenina zapuščina za ljubitelje zoofilije? Tam Helena N. podrobno pojasnjuje razliko med zoofilijo in bestialnostjo, vrstah zoofilov. Na strani trdijo, da pravi zoofil ne bi nikoli ranil, mučil ali zlorabil živali. Takole piše: …. če se seksualni kontakt odvija na način, ki je duševno in telesno skladen z živaljo, to ne sme prizadeti njenega počutja in zdravja … Opisani so seks s psom, konjem, celo pujsom. Na forumu najdete več kot 3311 objav za 91 različnih tem. Več kot dva tisoč osebnih zgodb spolne prakse z živalmi in slikami. Pa naj še kdo reče, da je to spolna motnja v primitivnih predelih.


Okusi so očitno različni, bodo rekli tisti zelo liberalni. A vsakršno nasilje je treba ostro kaznovati. Naj gre za moškega, žensko, otroka ali žival. Tudi zato je treba zdajšnji primer do konca razčistiti. Žalostno je le, da se toliko prahu dviga samo zato, ker gre za pomembnega, uglednega človeka.