pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izberite drugo pot: obnova severne ljubljanske obvoznice se nadaljuje

Deli na:
Izberite drugo pot: obnova severne ljubljanske obvoznice se nadaljuje

Foto: Bobo

Obnova severne ljubljanske obvoznice danes vstopa v drugo fazo, v okviru katere bodo najprej zaprli priključek na Dunajsko cesto v smeri Kosez. Promet bo potekal dvosmerno zgolj po levi polovici hitre ceste, še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Druga faza obnovitvenih del bo po napovedi Darsa predvidoma trajala en mesec.

Kot so pojasnili na Darsu, bo z današnjim jutrom promet stekel po vozišču od Celovške proti krožišču Tomačevo po dveh zoženih pasovih, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo.

V drugi fazi, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo zaradi obnove predvidoma največ dva tedna najprej zaprt priključek Bežigrad oziroma na Dunajsko cesto v smeri Tomačevo-Celovška, kar pomeni, da bodo vozniki z obvoznice izstopili iz smeri Tomačevega, uvoz pa bo urejen v smeri Šiške.

Potem ko bo z napredovanjem del že možno odpreti priključek Dunajska, bodo na Darsu izmenično zaprli še priključka Savlje in Celovška. V celotnem času druge faze obnovitvenih del zaprt tudi uvoz na hitro cesto s priključka Industrijska cona Šiška v smeri Kosez. Na priključku Tomačevo sicer promet zaradi del ne bo oviran.

Odsek med Tomačevim in Celovško cesto je bil zgrajen in predan prometu leta 1983. Gre za prva večja obnovitvena dela na tem odseku, saj so se v preteklosti izvajala le lokalna popravila asfalta, s katerimi se je zagotavljala ustrezna prometna varnost. Na Darsu pričakujejo, da bodo z deli končali sredi septembra.