zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Iz Sove o Cerarjevi podpori Klemenčiču: »Mafijski posli!«

Deli na:
Iz Sove o Cerarjevi podpori Klemenčiču: »Mafijski posli!«

Foto: Bobo

Podpora Mira Cerarja Zoranu Klemenčiču po mnenju »zaskrbljenih uslužbencev Sove« pomeni, da Slovenija nadaljuje pot v smeri mafijskih poslov.

Ani Klemenčič sporočamo, da se bomo nekoč razkrili, ampak dokler bo njen poštenjak Zoran Klemenčič kot po tekočem traku brutalno obračunaval z dolgoletnimi uslužbenci, moramo na žalost njeno zahtevo z obžalovanjem zavrniti, so se »zaskrbljeni uslužbenci« Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA) odzvali na zapis v Reporterju, v katerem jih je žena šefa Sove označila za strahopetce. Zgroženi so nad njenimi besedami, češ da je njen mož tako pošten, da ga ni takšnega v javni upravi, da država ni vredna takšnih ljudi in da njen mož ne bi vzel niti centa. »Verjetno enega centa direktor Zoran Klemenčič res ne bi vzel, kako se z ženo obnašata, ko so v igri milijoni, pa pove že zgodba z njunim podjetjem G Skupina,« so sporočili.

Menijo, da ženska, proti kateri je spisana obtožnica, ne more brez moralnih zadržkov slovenski javnosti dajati moralnih naukov o brezmadežni poštenosti svojega moža in direktorja Sove. »Gospa Klemenčič bo najbrž skušala na koncu nevedno slovensko javnost prepričati, da je njen mož Zoran hodil na sestanke in skupščine nadzornega sveta v propadli firmi G Skupina zgolj na kozarec vode in na ljubezenski klepet s svojo finančno kraljico. Pri tem naj gospo finančno kraljico spomnimo samo na dejstvo, kako brutalno sta zakonca pred časom kot največja delničarja kranjske GBD samovoljno odstavila takratno zakonito vodstvo, zaradi česar je AUKN družbi začasno prepovedala opravljanje finančnih poslov, posledično pa so bili takrat zaradi pogoltnosti zakoncev Klemenčič finančno oškodovani vlagatelji GBD,« še pravijo za zdaj anonimni uslužbenci Sove.

Premierja Mira Cerarja, ki je nedavno izrazil podporo in zaupanje Zoranu Klemenčič, da se ne more ozirati na neke anonimke, pozivajo k ukrepanju, saj je sam izjavil, da ne bo dovolil, da bo Slovenija ostala ali pa postala mafijska država. »Ker je direktorju Sove Zoranu Klemenčiču pred dnevi dal polno podporo in izrazil pričakovanje, da bo Klemenčič nadaljeval čiščenje klientelizma in nepotizma v službi, za zdaj to pomeni, da gre Slovenija v smeri mafijskih poslov, saj ravno Klemenčič kadruje po nepotističnih in klientelističnih načelih. Kako dolgo še?!« se sprašujejo.

Andrej Čuš, samostojni poslanec, pravi, da v Sovi še niso pretrgali spon, ki jo vežejo na nekdanjo Službo državne varnosti, kar vpliva tudi na njeno delo. Zaskrbljen je, ker se obveščevalci namesto z varnostjo (napovedan migrantski val) ukvarjajo sami s seboj. O Cerarjevi podpori Klemenčiču pa Čuš meni, da gre le za operetno dejanje, ki kaže na stisko premierja. Sicer je prepričan, da Sova potrebuje generalno očiščenje. Matej Tonin, vodja poslanske skupine NSi, meni, da je za razmere v Sovi odgovoren Miro Cerar, saj mu je neposredno podrejena. »Glede na trenutne razmere v Sovi bi bilo najbolje, če bi se Sovo razpustilo in na novo postavilo z zdravimi in modernimi temelji obveščevalnih služb, ki jih poznamo drugod po svetu,« predlaga Tonin. Prepričan je, da Sovo v tem času Slovenija operativno potrebuje, zlasti zaradi migrantov, ki iščejo poti v Zahodno Evropo.