kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Iz pripora na Povšetovi nas je poklical zloglasni Stephen Casiraghi

Deli na:
Iz pripora na Povšetovi nas je poklical zloglasni Stephen Casiraghi

Foto: M24.si

»Zakaj mediji ne pišete o odškodnini, ki jo zaradi prekomernega časa v zaporu terjam od države?«

Bili smo kar malo presenečeni, ko nas je danes iz zapora na Povšetovi ulici v Ljubljani poklical nihče drug kot zloglasni Stephen Casiraghi, eden najbolj znanih slovenskih zapornikov (trenutno ima status pripornika).

Casiraghi je bil v preteklosti že obsojen zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad 21- letno avtoštoparko, poskusa napada na paznika v ljubljanskem zaporu, poskusa ropa in napada na fotoreporterja, pred dvema mesecema in pol pa so ga po odločbi vrhovnega sodišča morali predčasno izpustiti na prostost, ker so mu nižja sodišča na nezakonit način združevala kazni.

Vendar ni bil dolgo na prostosti, policija ga je konec marca znova aretirala, ker je z nevarno vožnjo po Ljubljani z avtomobilom z neustreznimi tablicami ogrožal pešce in voznike. Policija trdi, da se je tedaj po divjem lovu upiral aretaciji, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva.

Od tedaj je znova za zapahi, sodišče mu je določilo pripor zaradi nevarnosti ponovitve kaznivih dejanj. Sam trdi, da je v priporu nezakonito, storil je kvečjemu prometni prekršek, policistom pa se ob aretaciji ni upiral, ampak je zgolj obvozil njihovo vozilo.

Pri tem Casiraghi opozarja, da mediji ne poročamo o njegovi tožbi zoper državo za 150 tisoč evrov, ker je bil, kot pravi, glede na sodbo vrhovnega sodišča šest mesecev predolgo v zaporu. »Ne bom se zadovoljil z nekim drobižem, kot bi se kakšen neuki zapornik«, poudarja.

Od države sicer že zahteva 260 tisoč evrov odškodnine, ker naj bi se 19. marca 2014 med prestajanjem daljše zaporne kazni pazniki do njega vedli neprimerno in ponižujoče.

Potem, ko je zaradi nestrinjanja s premestitvijo v drugo sobo razbil inventar v kopalnici, so ga poškropili s solzivcem, vklenili in odpeljali v sobo za osamitev- medicinko. Zategnjene lisice naj bi mu tri ure povzročale hude bolečine.

Ker se ni umiril, mu je zdravnica prisilno vbrizgala pomirjevalo. Po dogodku je imel, trdi, nočne more in težave s spanjem, bil je apatičen in brez volje. Bal se je, da bi se ponovila zgodba s pomirjevalom. No, danes se nam je zdel ob klicu povsem miren.