sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Iranska pralnica denarja v NLB za atomsko bombo

Deli na:
Iranska pralnica denarja v NLB za atomsko bombo

Foto: Reuters

V času, ko je iranski poslovnež v NLB pral milijardo dolarjev, so banko vodili Marjan Kramar, Draško Veselinovič in Božo Jašovič.

V ozadju sumljivih transakcij Iranca Iraja Farrokhzadeha, ki mu je od decembra 2008 do decembra 2010 preko NLB uspelo oprati približno milijardo dolarjev, se po vsej verjetnosti skrivajo mednarodno prepovedane dejavnosti, povezane z iranskimi jedrskimi načrti. Finančni tokovi so vodili tudi v Rusijo, med prejemniki naj bi bili slovenski podjetji Acroni in MLM, prvo je v lasti prokremeljske ruske družine Zubicki. Sumljivo poslovanje so prikrivali vodilni v NLB, neustrezno sta se odzvala zlasti Urad za preprečevanje pranja denarja in Sova. Ostaja vprašanje, kdo v Sloveniji se je okoristil v tem nelegalnem poslu.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o zgodbi o spornih poslih, ki se je začela kmalu po menjavi Janševe vlade s Pahorjevo; zakaj odgovorni v NLB o poslih z Irancem niso opozorili Urad za preprečevanje pranja denarja; zakaj so se transakcije z Irančevega računa zdele sumljive tujim bankam; kako vodstvo banke ni upoštevalo opozoril, dalo je celo ugodnosti; o ruski navezi do iranske atomske bombe; o udbovsko-finančni navezi; so v Sovi res takšni diletanti, da o dogajanju v NLB niso nič vedeli?