stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Intervju: Kako je Luka Mesec Francu Žnidaršiču ukradel Združeno levico

Deli na:
Intervju: Kako je Luka Mesec Francu Žnidaršiču ukradel Združeno levico

Foto: Primož Lavre

Predsednik Združene levice DSD Franc Žnidaršič je spregovoril o prevarah v koaliciji ZL, kjer so si vso oblast prilastili poslanci pod vodstvom Luke Mesca.

Najprej je iz DSD v TRS odšla poslanka Violeta Tomić, zdaj pa se ti dve stranki združujeta v Združeno levico brez DSD in 4. skupine organizacij civilne družbe. IDS si je prilastila skupno ime, tiskovne konference in spletni portal. Zato se je DSD ubranila z registracijo imena Združena levica v registru političnih strank. Pogovarjali smo se tudi o političnih načrti njegove stranke in zakaj je pred leti zapustil Desus.

Ste predsednik stranke z imenom Združena levica. Tako naj bi se imenovala tudi nova stranka, v katero se bosta združili IDS in TRS. Ali se bo lahko registrirala z imenom vaše stranke?



Naša stranka se imenuje Združena levica – Demokratična stranka dela. Ime pove, da spadamo v koalicijo, ki je pod tem imenom nastopila na volitvah, njene članice pa so bile stranke TRS, IDS, DSD in 4. skupina gibanj civilne družbe in posameznikov. Ime Združena levica smo dodali šele potem, ko je vse kazalo, da ga ima poslanska skupina za svojega, a brez našega soglasja ali dogovora. Iz tega je bila vidna namera, da nas ne priznajo več kot sestavni del Združene levice, ki je uspela na zadnjih volitvah...

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Žnidaršič opozori, da je njegova stranka nastala že leta 2010, večji del programa pa je postal sestavni del koalicije Združena levica; razkrije, kaj bi bilo s Hanžkom, če ne bi vodil preiskovalne komisije za TEŠ 6; pove, kaj si misli o kaosu v IDS; ugotavlja, da se poslanska skupina ZL posveča obrobnim temam; napade poslansko skupino ZL, ki si ji prilastila zgodbo in skupni uspeh.