sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ikea dobila okoljevarstveno soglasje za gradnjo centra v Ljubljani

Deli na:
Ikea dobila okoljevarstveno soglasje za gradnjo centra v Ljubljani

Raztezala se bo na približno 30.000 kvadratnih metrih. - Foto: iStock

Agencija RS za okolje (Arso) je družbi Ikea Slovenija po prvomajskih praznikih izdala okoljevarstveno soglasje, poroča današnji Dnevnik.

Če zoper soglasje ne bo pritožb, bo Ikea korak bližje gradbenemu dovoljenju in začetku gradnje v ljubljanskem BTC.

Kot poroča Dnevnik, je iz okoljevarstvenega soglasja razvidno, da bo morala Ikea Slovenija pred začetkom gradnje trgovskega objekta ob stanovanjskih hišah v Cilenškovi, Rožičevi in Kajuhovi ulici postaviti protihrupno ograjo v višini štirih metrov in dolžini 200 metrov.

Gradnja bo lahko potekala le od ponedeljka do sobote med 6. in 18. uro. V večernem in nočnem času bodo gradbeni delavci lahko opravljali zgolj nehrupna dela v notranjosti objekta.

Arso je predpisal tudi, da bodo morali gradbinci dela na gradbišču Ikee ustaviti v času, ko bodo rušili bližnje objekte in ko bo občina rekonstruirala križišče Šmartinske ceste ter Ulice Ambrožiča Novljana.



Ikea bo morala napraviti tudi kataster obstoječih poškodb na hišah ob Cilenškovi, Rožičevi in Kajuhovi ulici, ki so najbolj izpostavljene gradnji. Med gradnjo bodo morali ves čas spremljati morebiten nastanek novih poškodb na teh hišah in po potrebi ustaviti oziroma prilagoditi organizacijo gradbišča, še poroča omenjeni časnik.

Gradnja Ikeine trgovine v BTC naj bi sicer trajala 17 mesecev, trgovina pa se bo raztezala na približno 30.000 kvadratnih metrih. Nova trgovina naj bi zaposlila 300 ljudi.

Velik korak naprej so po poročanju časnika naredili tudi v družbi Sparova evropska nakupovalna središča (SES), kjer napovedujejo, da bodo v letu 2019 odprli nakupovalno središče Spar Šiška. Kdaj natančno se bo gradnja nakupovalnega središča začela, bodo razkrili na sredini novinarski konferenci.

Spar Šiška bo imel 32.000 kvadratnih metrov prodajnih površin s približno 90 trgovinami in 1600 parkirnimi mesti, prineslo pa bo 700 novih delovnih mest.