favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hrvaški tovornjakar je slovenskemu policistu tlačil podkupnino v žep

Deli na:
Hrvaški tovornjakar je slovenskemu policistu tlačil podkupnino v žep

Slovenija je na indeksu zaznave korupcije 2018 zasedla 36. mesto - Foto: Profimedia

V četrtek je na mejnem prehodu Jelšane 42-letni voznik tovornega vozila iz Hrvaške slovenskemu policistu ponudil denar, da ga ne bi kaznoval zaradi prekrška.

Tako vozniku kot pravni osebi so policisti izdali plačilni nalog, zasegli ponujen denar ter vozniku odvzeli prostost. Sledi mu kazenska ovadba.

Policist je pri mejni kontroli 42-letnega voznika tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom namreč ugotovil, da je imel Hrvat v tahografu vstavljeno kartico drugega voznika, na katero je tudi vozil. Ko je policist vozniku predočil prekršek, je ta policistu odvrnil, da mu lahko ponudi 50 evrov v zameno, da ga ne kaznuje. Policist je vozniku odločno rekel, da denarja ne bo vzel, so sporočili iz Policijske uprave Koper.


Ko je policist odšel v kabino, da bi odložil voznikove dokumente, mu je hrvaški državljan sledil in mu poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov, pri tem pa je denar padel na tla. Policist je od voznika zahteval, da denar pobere, ob tem pa mu je še enkrat odločno povedal, da denarja ne želi. Nato je poklical vodjo izmene, ki je prišla na kraj.

Voznik je v policistovi navzočnosti vodji izmene priznal, da mu je ponudil denar v zameno, da ga policist ne bi kaznoval. Policist je vozniku zatem ukazal, da parkira tovorno vozilo na parkirišče. Kljub temu, da mu je pojasnil, da je poskus podkupovanja kaznivo dejanje, je še enkrat dejal, da mu lahko izroči denar v zameno, da ga ne kaznuje.

Policist je nazadnje vozniku in tudi pravni osebi izdal plačilni nalog v skupnem znesku 6000 evrov. V zvezi z zaznanim kaznivim dejanjem pa so policisti vozniku odvzeli prostost in zasegli ponujeni denar. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanja podkupnine, so še sporočili s policije.