pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hoferjeva poslovna neokusnost: liker Marshal s podobo Josipa Broza Tita

Deli na:
Hoferjeva poslovna neokusnost: liker Marshal s podobo Josipa Broza Tita

V Hoferju so začeli prodajati zeliščni liker »marshal« zaradi povpraševanja. Na prodajnih policah bo ostal do prodaje zalog, ponovne prodaje pa ne načrtujejo.

V trgovskem podjetju Hofer so si v predprazničnih dneh privoščili poslovno neokusnost. Na njihovih prodajnih policah po vsej Sloveniji se je znašel zeliščni liker »marshal« s sliko nekdanjega Josipa Broza Tita. Prodajni spodrsljaj je toliko bolj vreden obsojanja, če vemo, da so vodstvu Hoferja znana dejstva o Titu, od njegove odgovornosti za grozljive povojne poboje več kot sto tisoč ljudi na Slovenskem in drugod po Jugoslaviji, kot tudi to, da prav Tito pooseblja komunistični režim, v katerem so sistematično kratili človekove pravice in zapirali politične nasprotnike, organizirali taborišča za prevzgojo in mučenje, onemogočali svobodo medijev, zatirali verske skupnosti, pobijali prebežnike čez mejo, tajna politična policija pa je uničevala emigrante. Ne nazadnje je vodstvo podjetja zagotovo seznanjeno, da je ustavno sodišče prepovedalo poimenovanje ene od ljubljanskih cest po Titu, saj bi s tem segli v dostojanstvo njegovih žrtev in njihovih svojcev.

Povsem enaki argumenti veljajo ob prodaji zeliščnega likerja s Titovo podobo. Prav zato smo na vodstvo Hoferja naslovili vprašanje, čemu so se kljub znanim dejstvom o Titu odločili za uvrstitev zeliščnega likerja z njegovo sliko med prodajne artikle, s čimer so nedvomno vznemirili kupce, ki jih je prizadel komunistični režim. V odgovoru so nam pojasnili, da kot trgovec nabor izdelkov vedno oblikujejo glede na povpraševanje, ki ga redno spremljajo. Ta zeliščni liker je izdelek, uvrščen v tako imenovano posebno ponudbo, kar pomeni fiksne količine za omejen čas. Liker so začeli prodajati 25. novembra letos in bo na voljo do odprodaje zalog, ponovne prodaje pa ne načrtujejo. Pojasnili so še, da je liker po zakonodajnih predpisih ustrezen proizvod in na prodaj pri več slovenskih trgovcih.

Na vprašanje o tem, ali jim je povsem vseeno, kaj je Tito s svojim režimom povzročil žrtvam in njihovim svojcem, niso želeli odgovoriti, prav tako je brez odgovora ostalo vprašanje, ali bi tudi v Avstriji v svojih trgovinah prodajali liker »führer« z likom Adolfa Hitlerja v uniformi.