stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grims poziva MNZ: Razkrijte podatke morilca policista iz Brežic

Deli na:
Grims poziva MNZ: Razkrijte podatke morilca policista iz Brežic

Foto: Bobo

Poslanec SDS Branko Grims ministrstvo za notranje zadeve poziva k razkritju informacij glede umora policista pred nekaj dnevi. Napad na policista je napad na državo, zato ima javnost pravico izvedeti, kdo je bil morilec, kako je lahko do tega prišlo in kako bo ministrstvo ukrepalo, da se kaj takega ne bo več ponovilo, je prepričan Grims.

V javnosti je bilo znano le, da je policista v Brežicah z nožem zabodel tuj državljan, ki naj bi bi bil duševni bolnik, na zaprtem delu komisije DZ za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb pa so v dneh po umoru izvedeli le morilčevo ime, je na današnji novinarski konferenci pojasnil Grims.

Ugotavlja, da je ministrstvo postopke v zvezi s tem očitno zaključilo in zadeve ne preiskuje. A je prepričan, da ostaja dolg seznam vprašanj, ki bi morala dobiti odgovor zaradi odgovornosti do policije in javnosti. Dodaja, da je nerazumljivo, da ministrstvo pomembne podatke o tem skriva.

Sam sicer ne želi namigovati ali ugibati o podatkih, saj je ugibanje po njegovem mnenju slabše, kot da se nalije čistega vina. Je pa po Grimsovih besedah zanimivo, da je bila javnost o podobnih primerih v preteklosti z informacijami seznanjena že v nekaj urah ali dneh.

Grims je sicer spomnil, da je bil umorjeni policist dobro treniran. Zato je po njegovem mnenju moral imeti tudi morilec, ki ga je ubil z enim zamahom z nožem, za sabo nekaj treninga.

Moški je 30-letnega policista z nožem zabodel 29. junija v okolici Brežic. Storilec je po napadu zbežal in si v bližini z nožem sodil sam, policist pa je poškodbi podlegel v bolnišnici.

Po napadu se črni seznam policistov, ki so umrli med svojim delom, podaljšuje. Na njem je že šest policistov, kar trije so umrli v zadnjih dveh letih. Skupno so od osamosvojitve Slovenije zaradi napada umrli štirje policisti, enemu je pri reševanju ponesrečenca spodrsnilo, drugega je pri zasledovanju vlomilca izdalo srce.