zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vinko Gorenak: Včasih je dovolj iskrica, da sproži ljudski upor (VIDEO)

Deli na:
Vinko Gorenak: Včasih je dovolj iskrica, da sproži ljudski upor (VIDEO)

Foto: Top TV

V uvodu oddaje Sreda v sredo sta novinar Boris Cipot in poslanec SDS v Državnem zboru dr. Vinko Gorenak dotaknila dogajanj v Romuniji, kjer je sklep socialistične vlade, s katerim je ta onemogočila kazenski pregon kaznivih dejanj korupcije, v katera so bili vpleteni tudi člani vlade, na ulice pognal četrt milijona protestnikov, in vlada je moral umakniti sporni zakon.

»Zakaj se to lahko zgodi v Romuniji, pri nas pa anemične množice le opazujejo, kako se v času vlade Mira Cerarja dogaja korupcija, klientilizem, kraja, pa se ne zgodi nič?« Včasih manjka le tako imenovana iskrica, je dejal Vinko Gorenak.

Upa, da bodo Slovenci prej ko slej spoznali, da je treba iti na ulice, in da je treba jasno reči »ne takemu obnašanju!« Pri tem je spomnil na dogajanja 1988. leta ob aretaciji trojice: Jana, Tasič, Borštner. »Takrat se je sprožila ta iskrica,« ki so ji sledili zgodovinski dogodki.

Da so za to »anemičnost« Slovencev veliko krivi prav dominantni mediji, ki zavestno zamolčijo ali prezrejo dogodke, ki bi lahko sprožili iskra efekt med ljudmi. To je ponazoril s primerom, ko so en dan dominantni mediji kot top novico objavili, da so neznanci prerezali pnevmatike na avtomobilu ravnatelja mariborske šole, nihče, ampak res nihče med njimi pa ni objavil novice, da je policija kazensko ovadila generalnega državnega tožilca Fišerja. »Nikjer v vzhodni Evropi, nikjer v Evropi ne boste našli generalnega državnega tožilca, ki bi ga policija kazensko ovadila, on pa bi še naprej sedel v svojem stolu! To stanje v Sloveniji ni normalno,« je dejal Gorenak.

Novelo zakona o tujcih Vinko Gorenak ocenjuje kot nujno in zelo dobro, v parlamentu pa je bila sprejeta tudi zaradi tega, ker je Miro Cerar spoznal, da z dosedanjo politiko v letih 2015 in 16 več ne pride nikamor. »Ampak, mi o tem sprejemamo zakon v parlamentu, Avstrijci, Nemci, Danci, Norvežani in Švedi pa so to opravili le s sklepom vlade.«

Leva politična gibanja so zagovornice multikulturnosti, ki pa za Evropo, ki temelji na tradicionalnih in nacionalnih vrednotah, preprosto pomeni smrt oziroma izumrtje narodov. Slovenskim multikulti zagovornikom stoji ob strani Mirovni inštitut, ki je po besedah Vinka Gorenaka privatna firma, ki jo skozi razpise financira država, v zadnjih desetih letih je Mirovni inštitut dobil dva milijona evrov davkoplačevalskega denarja,« da lahko po Ljubljani in pred parlamentom širijo klasično levičarsko zgodbo. »Ko pa jih povabiš v Parlament, jih pa ni!« Zato bi bilo potrebno takšno financiranje organizacij in društev, ki delujejo proti Sloveniji, preprosto ustaviti. Novi predsednik ZDA Donald Trump je tak recept uporabil.

Vinko Gorenak je tudi povedal, zakaj se vodstvo slovenske policije na vse kriplje upira in noče izročiti tajnih pravilnikov o prikritih metodah delovanja. »Tam jasno piše, kdo odobri denarna sredstva za plačevanje tovrstnih tajnih operacij. Pravilnik skrivajo zato, da sami sebe zaščitijo!« Če bi bil na mestu ministra za notranje zadeve, bi generalni direktor policije in šef Sove odletela v petih minutah, je bil jasen Gorenak. »Njih pa ščiti celo predsednik vlade Cerar! To ni normalno stanje, mi se vračamo v leto 1988.«

In ker se ob koncu mandata Vinko Gorenak poslavlja od aktivne politike, sklep o odhodu v pokoj je dokončen, si je dovolil izreči tudi naslednje: »Kot državljani smo Slovenci še vedno naivni, obljubi najnižjo penzijo 1000 evrov, pa ga volimo…..skratka, še vedno padamo na prazne obljube in na nove »neomadeževane« obraze.« 

Vinko Gorenak je pojasnil tudi ozadja obsodilnih sodb blogerja Mitjo Kunstlja, ki je bil pravnomočno obsojen za vse laži, ki jih je napisal na njegov račun. Cerarjeva koalicija bo po mnenju Vinka Gorenaka vzdržala, čeprav je razkol v njegovi stranki med njim in Brglezom vse večji, in to do trenutka, ko bo parlament postavil štiri ustavne sodnike.

»Verjamem, da je predsednik republike Borut Pahor deležen strahovitih pritiskov, koga naj ponudi v podporo državnemu zboru. Februar je tu, mi pa še vedno v parlament nismo dobili njegovih predlogov. In če še marca ne bo ponudil imen za US, verjamem, da mu »zvijajo roke!« Seveda bo levica storila prav vse, da se med US sodniki ne pojavi dr. Klemen Jaklič, po mnenju Vinka Gorenaka najbolj primeren in sposoben za ustavnega sodnika. »In če se bo to slučajno zgodilo, je nekaj gnilega v deželi Sloveniji!«