boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak: Sedanja sestava koalicije je ena najslabših v zadnjih 20 letih

Deli na:
Gorenak: Sedanja sestava koalicije je ena najslabših v zadnjih 20 letih

Foto: Bobo

Poslanec SDS Vinko Gorenak meni, da je sedanja sestava koalicije ena najslabših v zadnjih 20 letih, najslabše pa je tudi vodenje DZ. Tempo delovanja parlamenta je dve leti narekovala opozicija, je tik pred počitnicami ocenil Gorenak, ki pa največjo težavo vidi v tem, da v prvi polovici mandata še ni pomembnih reform in jih zato tudi ni pričakovati.

Sedanji mandat DZ je do decembra lani potekal tako, da je opozicija predlagala več točk dnevnega reda kot koalicija, je v izjavi novinarjem tik pred parlamentarnimi počitnicami ocenil namestnik vodje poslanske skupine SDS Gorenak.

Opozoril je na to, da po prvi polovici mandata še ni pomembnih reform. V vseh resnih državah se po njegovih besedah najpomembnejše reforme sprejmejo v prvi polovici mandata. Ta vladna koalicija jih ni predlagala in jih po Gorenakovih ocenah zato v tem mandatu niti ni pričakovati.

Ob tem poudarja, da ne smemo nasesti napovedim o reformah. Zdaj napovedano davčno prestrukturiranje po njegovem mnenju ni davčna reforma, tudi to, kar napoveduje minister za pravosodje Goran Klemenčič, ni sodna reforma. "V prvi reformi je sadil rožice okoli sodišč, zdaj pa ureja gredice," je v prispodobi povedal Gorenak in dodal, da temu tudi javnost ne bi smela nasesti.

Sicer pa meni, da se bo vladna koalicija tudi po počitnicah oz. v nadaljevanju leta še naprej prepirala. "Jasno je tudi, da tempo vladnega delovanja narekujejo tisti, ki so na volitvah prejeli najmanj podpore. Male stranke, ki so jeziček na tehtnici, odločajo o usodi vlade," ugotavlja Gorenak. Spomnil je, da prvak DeSUS Karl Erjavec "kar pošilja predsednika vlade, pa mu malo za hec ponudi kakšen odstop". To pomeni, da je država ujetnik malih strank, rešitev pa je večinski volilni sistem, je prepričan poslanec SDS.