Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V tujini prodali le 28 od 1200 vstopnic, policija pa zahteva prepoved koncerta

Deli na:
V tujini prodali le 28 od 1200 vstopnic, policija pa zahteva prepoved koncerta

Policijska uprava Maribor je na Upravno enoto Maribor podala predlog za prepoved koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona, poroča Večer.

Policija naj bi ocenjevala, da obstaja »povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj,« zato želi koncert priljubljenega hrvaškega glasbenika prepovedati.

Na policiji trdijo, da so dobili informacije, da se bodo koncerta udeležili radikalni Thompsonovi privrženci s Hrvaške, ki naj bi v Maribor prišli z namenom »vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj.«


Za povrh naj bi se pripravljal shod nasprotnikov koncerta, kar naj bi še povečalo varnostno tveganje, po poročanju Večera pravijo na policiji.

"Vrata v Festivalno dvorano Lent so vselej odprta vsakomur, ki sprejema komercialne pogoje podjetja in izpolnjuje zakonske zahteve. V samo vsebino prireditev, kot najemodalci, ne zahajamo. Skladno s pogodbo zanjo odgovarja nosilec oziroma organizator," je Večeru danes sporočil Stojan Auer, ki oddaja Festivalno dvorano Lent, kjer naj bi bil Thompsonov koncer.

O prepovedovanju koncerata pa Auer pravi: "Pozivati najemodajalca k omejevanju vstopa ali gibanja osebi v konkretnem primeru pomeni pozivanje k omejevanju njegove bistvene evropske človekove pravice!"

Po včerajšnjem sestanku na mariborski upravni enoti se je odzval tudi organizator koncerta Milan Trol. Po njegovem mnenju ne obstajajo nobeni razlogi za prepoved koncerta, saj so v tujini prodali le 28 od 1200 vstopnic, torej obiskovalci iz tujine ne morejo predstavljati nobenega varnostnega tveganja. Po njegovih besedah ni nevarnosti, da bi nastal konflikt med obiskovalci koncerta in protestniki, saj ti nimajo nobenih dovoljenj, da bi organizirali shode na prireditvenem prostoru ali ob njem, poroča spletni portal Delo.si.