požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golobičeva Ultra z velikimi dolgovi, propadli politik pa po svojem s. p. posluje z dobičkom

Deli na:
Golobičeva Ultra z velikimi dolgovi, propadli politik pa po svojem s. p. posluje z dobičkom

Foto: Arhiv Reporterja

Sodišče neuspešno prodaja poslovne prostore razvpite zagorske Ultre v stečaju.

Kot je neslavno propadel politik Gregor Golobič s stranko Zares, je propadla tudi njegova (nekdanja) zagorska firma Ultra za proizvodnjo elektronskih naprav. Ultra je šla po odločitvi okrožnega sodišča v Ljubljani v stečaj novembra 2015. Stečajna upraviteljica je ljubljanska odvetnica Anja Jandrok, glede na njeno zadnje redno poročilo, ki ga je napisala pred dvema tednoma, pa je stanje stečajne mase od Ultre zelo klavrno in si upniki ne morejo obetati kar prida.

Dolgovi so visoki- 4,47 milijona evrov, pri čemer gre za 1,53 milijona evrov obveznosti do ločitvenih upnikov, 200 tisoč evrov obveznosti za pogojne terjatve, 1,2 milijona evrov je obveznosti za rezervacije, do navadnih upnikov pa je dolgov za 1,43 milijona evrov. Gre za natanko enak dolg, kot je bil že pred letom dni. Sodišče je dalo na dražbo tudi poslovno- industrijsko stavbo Ultre na Cesti Otona Župančiča v Zagorju z 976 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, letnik 1960. Glede na poročilo Jandrokove, prva javna dražba, po kateri se je nepremičnina prodajala po izklicni ceni, ki je enaka tržni vrednosti, ni bila uspešna. Zdaj je izklicna cena postavljena na 332 tisoč evrov, naslednja javna dražba bo izvedena 17. marca.

Ultra je prišla v središče pozornosti leta 2009, ko so mediji razkrili, da je ta firma v solasti Gregorja Golobiča, tedaj ministra za visoko šolstvo v vladi Boruta Pahorja. Izkazalo se je, da je Golobič na izrecno novinarsko vprašanje lagal glede svojega lastništva v Ultri- svoj deset odstotni delež v nizozemski družbi Ultra Sum (večinski lastnici Ultre) je namreč zamolčal. Po medijskem razkritju je dejal, da je šlo pri njegovem ravnanju za napako, ki jo je storil, da bi Ultro zavaroval pred političnimi napadi.

Medtem, ko se bodo upniki od Ultre očitno obrisali pod nosom, pa s. p. za poslovno svetovanje od Gregorja Golobiča posluje kar dobro. Leta 2015 je imel Golobič ob 44 tisoč evrih prihodkov 18.723 evrov dobička, leto pred tem je bilo prihodkov 43.500 evrov, dobička pa 25.888 evrov.