900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golobič priznal laži

Deli na:

Prvak Zaresa Gregor Golobič je danes priznal, da je v preteklosti lagal, ko je novinarjem zanikal lastniški delež v nizozemskem podjetju Ultra Sum in s tem v zagorski Ultri. Kot je dodal, pri tem ni šlo za poskus prikrivanja, pač pa je le želel, da Ultra ne bi postala tarča predvolilnih političnih obračunavanj.

"To je bila napaka, za katero se opravičujem in jo obžalujem," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal Golobič. Ob tem je poudaril, da bo o posledicah, ki jih bo prineslo to dejanje, zagotovo tekla beseda tudi v nadaljevanju. "Moj namen biti v politiki je bil vedno zelo pogojen in vezan izključno na en pogoj: da se vzpostavi in vzdrži neko temeljno verodostojnost politike," je dejal Golobič.

Kot je poudaril v nadaljevanju, je bil prav to tudi namen njegove vrnitve v politiko in prevzema vodenja stranke Zares. "Mnenje o tem, ali ta moja napaka iz časa volilne kampanje jemlje to temeljno verodostojnost meni in morebiti tudi stranki, da bi lahko uspešno opravljala za mnoge motečo funkcijo v slovenskem političnem prostoru, si bom še ustvaril skupaj s kolegi na ministrstvu, v stranki, na vladi in skupaj s celotno javnostjo, ki bo o vsem še naprej dajala svoja mnenja," je še poudaril Golobič.