Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golobič je krivil druge

Deli na:

Minister Gregor Golobič je v odzivu na "razkritje njegove laži v zanj značilnem agresivnem slogu skušal vse skupaj naprtiti drugim, predvsem SDS in novinarjem", menijo v SDS. Golobič se je po njihovo, namesto da bi odstopil, "spustil v lov na čarovnice". Spomnili so, da je v prejšnjem mandatu Pavle Rupar v podobnem primeru "nemudoma odstopil".

Minister Gregor Golobič je v odzivu na "razkritje njegove laži v zanj značilnem agresivnem slogu skušal vse skupaj naprtiti drugim, predvsem SDS in novinarjem", menijo v SDS. Golobič se je po njihovo, namesto da bi odstopil, "spustil v lov na čarovnice". Spomnili so, da je v prejšnjem mandatu Pavle Rupar v podobnem primeru "nemudoma odstopil".

"V prejšnjem mandatu je poslanec SDS Pavle Rupar nemudoma odstopil, ko se je ugotovilo, da ni navedel vseh podatkov o svojem premoženju," so v SDS zapisali v sporočilu za javnost. Zdaj pričakujejo, "da bo arhitekt 'nove politike' Gregor Golobič zmogel vsaj približno toliko poguma".

Kot so spomnili v stranki, so v mandatu 2004-2008 predsednik vlade in vsi ministri ter poslanci SDS podpisali etični kodeks. "V skladu s tem kodeksom je bilo premoženje predsednika in članov vlade javno. Etični kodeks je bil pomemben korak naprej k transparentnosti delovanja javnih funkcionarjev," so poudarili.

Ob tem obžalujejo, da se sedanja vlada za podpis takšnega kodeksa ni odločila. "Vlada Janeza Janše je pripravila tudi zakon, ki je uzakonil javnost premoženja vseh nosilcev javnih funkcij. Na pobudo sedanjih vladnih strank je ustavno sodišče ta zakon razveljavilo," dodajajo.

"Če se besede članov Pahorjeve vlade ne ujemajo z dejstvi, za to sedaj minister Golobič ne more obtoževati tistega, ki je ta dejstva raziskoval in razkril. Njegovi ostri napadi in njegovi poskusi iskanja krivca v SDS kažejo na to, da se je 'nova politika' zrušila kot hiša iz kart," poudarjajo v SDS.

Takšna "netolerantnost v politiki" je poleg tega po njihovem mnenju "zelo škodljiva za državo", kar se je pokazalo tudi v zavračanju Partnerstva za razvoj 2+10.

SDS se v sporočilu dotika tudi Golobičevih izjav za sredine Odmeve, da je tedanji premier Janez Janša izrecno prepovedal poslovanje s podjetjem Ultra. "Tudi ta izjava je čista laž. Predstavniki Ultre so v času vlade Janeza Janše celo potovali z njegovo vladno delegacijo na uradne obiske v tujino in bili deležni enake obravnave kot vsa ostala podjetja," so zapisali.

Ob tem v SDS opozarjajo, da Golobičevo priznanje, da je Ultra imela posle z državnimi podjetji, izraža "svojevrstno priznanje klientelizma v času vladavine LDS, ko je bil Golobič njen generalni sekretar, njegova Ultra pa je v tem času posle v državnih podjetjih pridobila". "Če temu ne bi bilo tako, potem jih tam tudi izgubiti ne bi mogla, kot sedaj zatrjuje," dodajajo v stranki.

Nosilec liste SDS za evropske volitve Milan Zver je v izjavi za javnost ob robu srečanja z vodstvom združenja Šent ocenil, da zadeva Ultra lahko vpliva na razmerje sil na volitvah, "a niti ne tako na dosežek SDS kot na razmerje med SD, Zares in LDS". Po njegovem namreč "več ali manj lovimo volilne glasove v različnih bazenih".

Na vprašanje, kako bi ravnal na mestu ministra Golobiča, ki je priznal, da je javnosti lagal glede svojega deleža v Ultri, je Zver odgovoril, da "sam ne bi imel po takih zgodbah moči in obraza, da bi nadaljeval kariero". "Morda ima Golobič bolj trdo kožo in bo prenesel vse te pritiske ter ostal v politiki, vendar nisem prepričan, da je to zanj in za stranko dobro," je dejal.

Meni namreč, da je verodostojno delo za politika nujno in ključno, da se je treba izogibati lažem in prikrivanjem. Na vprašanje, ali je sam kdaj lagal med svojim političnim delom, pa je Zver odgovoril, da "misli, da ne". "Resnicoljubnost je v politiki pomembna, zlasti ko gre za kapitalske povezave in premoženje," je poudaril. Po njegovem namreč za dobršen del politike ni potrebno, da ima močne kapitalske povezave.