Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Godčeva: Podpora Kolar Celarčevi je "podaljševanje agonije in kaotičnega stanja" v zdravstvu

Deli na:
Godčeva: Podpora Kolar Celarčevi je "podaljševanje agonije in kaotičnega stanja" v zdravstvu

Foto: Bobo

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v odgovoru na interpelacijo sploh ne odgovarja na očitke, pač pa razlaga, kateri bodo njeni prihodnji ukrepi, meni poslanka SDS Jelka Godec. Po njeni oceni je največji dosežek ministrice po polovici mandata razdor v koaliciji pri sprejemanju ključne zakonodaje na področju zdravstva.

Odgovor Kolar Celarčeve na interpelacijo, ki jo je vložila SDS, nakazuje, da bo ministrica še naprej sledila temu, kar je bila njena pot tudi do sedaj, in sicer "da se povečuje diskriminacija pri obravnavi bolnikov, da si bo pred razbohoteno korupcijo v zdravstvu zatiskala oči, nadaljevala s popolno ignoranco zdravniških organizacij, strokovne javnosti in civilne družbe," je na današnji novinarski konferenci ocenila Godčeva.

Med največje dosežke polovice mandata Kolar Celarčeve pa Godčeva poleg razdora v koaliciji šteje podpiranje diskriminatorne obravnave bolnikov, razraščanje korupcije s političnim kadrovanjem in napovedano stavko zdravnikov.

Godčeva je spomnila, da je Kolar Celarčeva v predstavitvi na matičnem odboru, ko je bila še kandidatka za ministrico, obljubljala timsko delo, sodelovanje in iskanje konsenza pri rešitvah. A njeno dosedanje delo se kaže kot ravno nasprotno, meni poslanka SDS in utemeljuje, da glede predlogov Kolar Celarčeve ni usklajena niti koalicija. Pri tem je spomnila na dogajanje okoli predloga zakona o lekarniški dejavnosti.

Po mnenju Godčeve bi se morala Kolar Celarčeva vprašati, zakaj njenim predlogom zakonov ne nasprotujejo le zdravniške organizacije, ampak tudi koalicijske stranke. Predlog zakona o lekarniški dejavnosti je na več mestih spoznan za protiustavnega ter v nasprotju z zakoni v zdravstvu, je dodala.

O odgovoru ministrice glede podaljševanja čakalnih dob, namreč da so se šele v njenem mandatu začeli zbirati popolni podatki, Godčeva pravi, da to ne drži, saj da se podatki zbirajo že dalj časa. Za spornega pa je Godčeva označila pilotni projekt skrajševanja čakalnih dob. Po njenem mnenju je namreč diskriminatoren do bolnikov, ker vključuje le določene zdravstvene zavode, poleg tega pa je nabor po njenem mnenju premajhen, da bi lahko določili, kaj je razlog za čakalne dobe.

"Ni vprašanje interpelacije, kaj bo naredila vnaprej. Vprašanje je, zakaj še ni naredila tistega, kar je bilo rečeno, da bo," je dodala poslanka SDS. Napovedana podpora DeSUS in SD pri interpelaciji po mnenju Godčeve pomeni le podaljševanje agonije in kaotičnega stanja v javnem zdravstvu. "Decembra bomo na istem kot danes," je še dejala.