evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gejevski lobi v Katoliški Cerkvi: Med pet in deset odstotkov duhovnikov

Deli na:
Gejevski lobi v Katoliški Cerkvi: Med pet in deset odstotkov duhovnikov

Foto: Profimedia

Zanimalo nas je, kako novinar in publicist Tino Mamić, dober poznavalec odnosov znotraj Cerkve na slovenskem, ocenjuje moč gejevskega lobija v Cerkvi in besede nadškofa Stanislava Zoreta, ki pravi, da se tega lobija ne boji in ne čuti njegovih pritiskov.

​»Gejevski lobi je poleg stare partije daleč najmočnejši lobi v državi. Obstaja tudi v Cerkvi na Slovenskem. Ne gre za majhno število, bilo naj bi jih od 50 do sto, kar pomeni med pet in deset odstotki vseh duhovnikov. Da je pet odstotkov med duhovniki homoseksualcev, je na predavanjih govoril tudi sloviti psiholog in duhovnik dr. Anton Trstenjak. Uradna Cerkev je do zdaj vedno skušala skrivati perverznosti in kriminal. To se je precej obneslo, a samo kratkoročno. Dolgoročno je to mlinski kamen za vratom, kar dokazujejo nekatere ameriške škofije, kjer so se jim najprej spraznile cerkve, potem pa še denarnice.

Največja škoda se z molkom in sprenevedanjem dela dobrim duhovnikom, ki ostajajo povsem v senci afer. O njihovem delu nihče ne govori, kaj šele da bi o tem pisali mediji. Pošteni duhovniki postajajo resignirani, saj se zdi, da je moč gejevskega lobija v kolarjih nepremagljiva. Vem, da velika večina slovenskih duhovnikov svoje delo opravlja iskreno in pošteno. Kot odposlanstvo, pri katerem moč črpajo tudi iz celibata, neporočenosti. Ko vatikanisti govorijo o gejevskem lobiju v Vatikanu, vanj prištevajo tri vrste ljudi. Spolno aktivne geje, spolno vzdržne homoseksualce in heteroseksualce, ki jih zaradi različnih zadev aktivni geji držijo v šahu.

Prva kategorija je najbolj razvpita, saj ne gre samo za ljudi, ki bi občasno spali z istim partnerjem. Tu so promiskuiteta, nenehno menjavanje partnerjev, povezanost s prostitucijo in velikansko porabljanje denarja. Med njimi so tudi pedofili. Tudi v Sloveniji. Pred leti je enega od pomembnih slovenskih članov lobija (duhovnik Jožef Černe, op. p.) umorila (ali pa je bil prisiljen narediti samomor) mafija v neki tuji državi, v javnost pa ni prišlo skoraj nič. Odkrito je o tem napisal članek samo Uroš Urbas. Slovenska cerkev se je zavila v molk. Govori se, da so določeni duhovniki za neobjavo informacij plačali.

Foto: Primož Lavre - Tino Mamić: Največja škoda se z molkom in sprenevedanjem dela dobrim duhovnikom, ki ostajajo povsem v senci afer.

Člani lobija so brez vsakih vrednot, saj je duhovništvo zanje le krinka. Tesno sodelujejo in prijateljujejo s svojimi gejevskimi 'brati', ki so lahko komunisti, tajkuni ali mafijci. Svetovni nazor pri njih nima nobenega pomena, saj so tako kot stari Grki prepričani, da je homoseksualnost višja raven ljubezni, ki je heteroseksualec nikdar ne zmore doseči. Temu bi v nekem smislu lahko rekli celo rasizem, saj se imajo za nekakšne nadljudi.

Ne tako dolgo je bil neki duhovnik na cerkvenem sodišču obsojen zaradi pedofilskih dejanj. Njegov škof ga kljub temu ni mogel prestaviti na drugo mesto, saj sem mu je duhovnik uprl. Upornik je vztrajal na svojem delovnem mestu – še naprej vodil je center duhovnih vaj za družine z otroki. Namesto da bi škof zaščitil nove potencialne žrtve z odkrito informacijo, je bil mesece in mesece tiho. Na koncu je obsojeni duhovnik odšel. Za večno. Samo nenadna smrt je bil močnejša od nadškofa in cerkvenega sodišča.

Pa naj kdo še kaj reče o pokorščini in hierarhiji v Cerkvi. Ta se na Slovenskem s to nadlogo noče spoprijeti. Prepričana je, da bi jo javno pohujšanje preveč prizadelo. Ne glede na Kristusove besede, da je treba oko, ki te pohujšuje, izdreti. In ne glede na učinek bumeranga, ki so ga dočakale številne Cerkve v zahodnih državah. Vse več in več pa je slovenskih duhovnikov, ki si prizadevajo, da bi temu naredili konec. Če so se v času fašizma skoraj vsi duhovniki postavili v bran narodu, se bodo prej ali slej postavili tudi v bran Cerkvi.

Če nadškof Zore reče, da se ne boji gejevskega vpliva, mu je treba verjeti. Gejem se namreč tudi z njegovim prihodom ni zgodilo nič hudega. Še naprej zasedajo vplivne položaje v Cerkvi, cerkvenih podjetjih in cerkvenih medijih.

Praksa škofov je, da si zatiskajo oči, nočejo verjeti in afere pometajo pod preprogo. Žal velikokrat za to trošijo tudi t. i. denar uboge vdove. Problem se bo začel reševati šele, ko bodo pomembni duhovniki in škofje začeli slediti papežu Frančišku, ki je z besedo in dejanji pokazal, kaj je Cerkev dolžna storiti. Druga možnost pa je, da sledijo prejšnjemu papežu Benediktu XVI.: ko se ni več zmogel boriti proti temu lobiju, je raje odstopil, kot da bi mižal na obe očesi.«​

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24