Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gašperšič danes s poslanci SMC, Kolar Celarčeva s koalicijskim vrhom

Deli na:
Gašperšič danes s poslanci SMC, Kolar Celarčeva s koalicijskim vrhom

Foto: Bobo

V DZ bo danes odmevalo dogajanje v zvezi z dvema ministroma, ki se bosta zagovarjala na interpelaciji. Sestanek poslancev SMC z ministrom Petrom Gašperšičem naj bi prinesel odgovor, ali uživa njihovo enotno podporo. Popoldne pa predloge rešitev in odgovore na očitke v interpelaciji koalicijski vrh pričakuje od ministrice Milojke Kolar Celarc.

Poslanska skupina SMC se bo na čelu s premierom in predsednikom stranke že zjutraj sestala z Gašperšičem, ki se bo predvidoma na septembrski redni seji zagovarjal na interpelaciji.

Ministra je podprl izvršni odbor SMC in vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer pričakuje, da bo na koncu podpora poslancev enotna. To pa ni gotovo, saj je pričakovati, da bosta primorska poslanca Tilen Božič in Marko Ferluga glasovala po lastni presoji. Zaradi dogodkov v zvezi z Luko Koper sta celo zamrznila članstvo v stranki.

Več pomislekov glede Gašperšiča je v DeSUS in SD. Enotne podpore teh strank ni pričakovati, večinsko pa. Poslanska skupina DeSUS se bo z ministrom sestala predvidoma v sredo, SD pa prihodnji teden.

Koalicijski vrh se bo danes popoldne najprej sestal s kandidatko za finančno ministrico Matejo Vraničar Erman, ki jo bo pristojni odbor DZ zaslišal v sredo. Težav ni pričakovati, saj jo tudi koalicijski partnerji podpirajo.

Bolj burno bo verjetno popoldansko srečanje koalicije z ministrico za zdravje. V DeSUS in SD kritik na njen račun ne skrivajo, od nje pa med drugim pričakujejo odgovor na očitke v interpelaciji, ki jo je v petek vložila SDS. Interpelacijo je pripravila tudi NSi, ki bo danes sporočila, ali bo podprla predlog SDS ali pa vložila svojega.