sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gantar: Če priloga k sporazumu ne obstaja, nam je ministrica lagala

Deli na:
Gantar: Če priloga k sporazumu ne obstaja, nam je ministrica lagala

Foto: Bobo

Poslanec DeSUS Tomaž Gantar trdi, da je ministrica dejala, da je v sporazumu s Fidesom priloga, kar pa v sindikatu in na ministrstvu zanikajo.

Potem ko so na ministrstvu za zdravje in v Fidesu zatrdili, da k sporazumu o zamrznitvi stavke ni priloge, pa v DeSUS in SD vztrajajo, da je slednjo ministrica Milojka Kolar Celarc omenila na vrhu koalicije. Ta izraz je uporabila ministrica sama, pravi poslanec DeSUS Tomaž Gantar. "Če pa ta dokument ne bi obstajal, nam je lagala," je dodal.

V zdravniškem sindikatu in na ministrstvu so namreč danes zavrnili navedbe prvaka DeSUS Karla Erjavca, da ob parafiranem sporazumu, ki si ga partnerji različno razlagajo, obstaja tudi priloga. Da je ministrica za zdravje na koalicijskem srečanju partnerjem govorila o tej prilogi, pa je poleg Gantarja danes potrdil tudi predsednik SD Dejan Židan.

Gantar je za STA danes poudaril, da si priloge niso izmislili partnerji, niti po samem izrazu, pač pa ministrica. "Na vprašanje, kako je lahko podpisala tako nedorečen sporazum, je odgovorila, da je temu, da se zadeve bolj doreče, namenjena priloga," je pojasnil podpredsednik DeSUS. A jim je ministrica, kot je dodal, ni želela dati.

Po Gantarjevih besedah je v dokumentu, s katerim sicer zdaj v koaliciji razpolagajo, navedeno ravno to, kar manjka v sporazumu in je prav zato tudi nejasen oz. ga je moč različno interpretirati.

Dokument, ki je sicer nedorečen in nepodpisan, govori o samem izvrševanju parafiranega sporazuma, torej tudi o načinu izplačevanja variabilnega dela plač zdravnikov, je povedal Gantar.