nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

G. G. Mišič: Alenka Žnidaršič Kranjc naj se ne igra z denarjem

Deli na:
G. G. Mišič: Alenka Žnidaršič Kranjc naj se ne igra z denarjem

Foto: Bobo

Gašpar Gašpar Mišič o zadevi Luka Koper: »Nesposobni imajo eno samo sposobnost – da onesposobijo sposobne.«

»Naj priznajo napako, se lepo opravičijo, zaradi mene se lahko sklicujejo na hipno duševno zmedenost, ljudje bodo tudi to razumeli. Za Luko Koper in državo kot lastnico bi bilo najcenejše, da se vrnem na položaj,« je Gašpar Gašpar Mišič pozval nadzorni svet (NS) Luke Koper in državo, potem ko je prvostopenjsko sodišče sklep o njegovi razrešitvi kot nekdanjega predsednika uprave razglasilo za ničnega. Toda kot je razumeti predsednico NS Alenko Žnidaršič Kranjc, je to možno samo prek njenega trupla. »Ne, dokler je ta nadzorni svet. Rezultati te uprave so izjemni,« je za Reporter odgovorila na vprašanje, ali obstaja možnost, da se Mišiča znova postavi na čelo Luke Koper.

Leta 2013 je Mišič postal predsednik uprave Luke Koper s pomočjo glasov zaposlenih in lokalne skupnosti v NS, aprila 2014 pa je bil že razrešen. Že takrat je skupaj s pravniki opozarjal, da so ga odstranili, čeprav pravi razlogi za to niso obstajali. Očitali so mu kršitev poslovnika, avtokratsko vodenje in zlorabo instituta preglasovanja, vse to naj bi sprožalo nesoglasja v upravi. Sodišče je zdaj na podlagi materialnih dokazov in izjav prič ugotovilo, da so bile obtožbe na račun Mišiča neutemeljene. Po prvih izračunih mu brez obresti pripada 660.000 evrov za 53 neizplačanih plač (imel je 12.000 evrov bruto plače), vendar sedanji direktor Komunale Koper pravi, da se odpove denarju, če ga država vrne v Luko Koper.

Žnidaršič Kranjčeva, ki se ne čuti osebno odgovorne, saj so, kot pravi, ravnali z vso profesionalno skrbnostjo, tako možnost zavrača. Ni se sicer posvetovala z lastnikom (državo), je pa svoje mnenje, kako bo ravnala, po posvetu z delom NS že povedala. To pa je: »Pritožba do vrhovnega sodišča.« A Mišič ji vrača: »Naj gre ona na vrhovno sodišče s svojim zasebnim podjetjem, če hoče, zaradi mene tudi v Bruselj, Luka Koper pa ni zasebno podjetje. Če enako ugotovijo tudi druge instance, bo račun toliko večji, denar pa bodo morali izterjati od nadzornega sveta. Pravni poznavalci so mi dejali, da čas dela zame.«