Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Franc Pukšič: Marko Zidanšek, ustavi konje!

Deli na:
Franc Pukšič: Marko Zidanšek, ustavi konje!

Foto: Bobo

Pozivom, naj v SLS ustavijo postopek za izključitev Marjana Podobnika, se je pridružil tudi nekdanji poslanec Franc Pukšič: »Spoštovani, ustavite konje še pravočasno, saj ste dobili že nekaj pozivov, da bomo SLS zapustili tako posamezni člani, nekateri OO SLS, nekateri župani, kot tudi nekatere organizacije pri SLS.«

»Pozivam vas, da pripravite, da pripravite vse potrebno za volilni kongres, ne zaradi vodstva ampak poštenega in zaskrbljujočega članstva SLS, s tem pa omogočite, da na najbolj demokratičen način znotraj in ne preko medijev razčistimo nesoglasja, ki so nastala znotraj SLS.«

Javni poziv Franca Pukšiča vodstvu stranke SLS objavljamo v nadaljevanju:

Spoštovani predsednik SLS Marko Zidanšek, podpredsedniki SLS, člani Izvršilnega odbora SLS!

V SLS se že več let ne spoštuje demokratičnih načel, še posebej pa ne lastnih pravil, ki so jih sprejeli organi stranke, kar je eden glavnih razlogov za neaktivnost mnogih občinskih odborov in uglednih članov ter za padanje ugleda SLS. Začelo se je z vehementnimi izključevanji nekaterih uspešnih politikov na državni in lokalni ravni, nekateri pa so se iz istih razlogov sami umaknili. Tudi način, kako je kdo prišel na listo in kje bo kandidiral za državne, še posebej pa za evropske volitve je bil pogosto izbor posameznika iz vodstva SLS, ne pa izbor po strankarskih pravilih.

Če bi bilo pošteno, potem bi SLS nastopila tudi na državno zborskih volitvah skupaj v koaliciji z NSi in bi bila danes parlamentarna stranka (saj bi SLS in NSi imele najmanj 10 poslancev).

S postopkom izključitve Marjana Podobnika pa ste prebili vse meje in očitno hočete s tem doseči, da SLS izgine s političnega obzorja. Ali pa se še ne zavedate, da bo posledica vašega delovanja propad SLS, ki ima že brez tega vašega početja nizko javno podporo. Sprašujem vas, kdo ste, da si upate SLS poslati na smetišče politične zgodovine ?

Kaj pa je Podobnik naredil? Odprto je razpravljal na GO in po žaljivih obtožbah na svoj račun pozval predsednika SLS, naj skliče klavzuro za celovit pogovor o vsebini obtožb, sicer pa naj razpiše volilni kongres, na katerem bo tudi sam kandidiral. Ali se tudi to več ne sme?

Kje je notranja demokracija, če nam, članom SLS, z Novičnikom pošiljate vedno nove obtožbe Marjana Podobnika, njegovih odgovorov na obtožbe pa ne. Izvršilni odbor SLS je o nadaljevanju postopka za izključitev odločal kar na korespondenčni seji, ne da bi predsednik seznanil člane o Podobnikovih odgovorih na obtožbe. Preslišali ste tudi opozorila predsednika Nadzornega odbora Žarkota Preglja o nesprejemljivih kršitvah statuta SLS v tem postopku.

Spoštovani, ustavite konje še pravočasno, saj ste dobili že nekaj pozivov, da bodo (bomo) SLS zapustili tako posamezni člani, nekateri OO SLS, nekateri župani, kot tudi nekatere organizacije pri SLS.

Pozivam vas, da pripravite vse potrebno za volilni kongres, ne zaradi vodstva ampak poštenega in zaskrbljujočega članstva SLS, s tem pa omogočite, da na najbolj demokratičen način znotraj in ne preko medijev razčistimo nesoglasja, ki so nastala znotraj SLS.

Lep pozdrav

Franc Pukšič

 

Odgovor na članek Franc Pukšič: Marko Zidanšek, ustavi konje!

***
Politika je velikokrat na preizkušnji, da premika meje mogočega s tem, ko se znajde v enkratnih in predhodno nepredstavljivih situacijah. Gre za nazoren dokaz demokratičnosti in pluralizma znotraj SLS, kar težko zasledimo pri drugih strankah na slovenskem političnem prizorišču, pa vendar tudi za zelo čustveno pregrete dogodke, ki hote in nehote razburjajo javnost. Poskusi, da se skozi medijski pritisk vpliva na odločitev članov Razsodišča SLS, so nedopustni in za tiste, ki verjamemo v nujnost spoštovanja pravil in poteka demokratičnih postopkov, na meji dobrega okusa. Prav zato bomo v SLS na tovrstne zavajajoče in lažnive poskuse, ki najbrž niso zadnji, javno in argumentirano odgovorili takoj po tem, ko bo znana dokončna odločitev v zadevi "Marjan Podobnik".  Hvala za razumevanje.
 
***

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi SLS