Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

FOTO: V potoku ob tovarni Kemis "pomrlo vse, kar je bilo živega"

Deli na:
FOTO: V potoku ob tovarni Kemis "pomrlo vse, kar je bilo živega"

Foto: Bobo

Poleg rib, v potoku so bile ščuke, krapi, in veliko drugih vrst rib, ki so na rdečem seznamu EU, so pomrli tudi polži, črvi "in vse, kar je bilo v njem živega".

Po nočnem požaru v podjetju Kemis na Vrhniki je v potoku Tojnica, ki teče mimo tovarne, na 1,5-kilometrskem odseku od Kemisa do Ljubljanice pomrlo vse, kar je bilo v njem živega, je za STA povedal predsednik ribiške družine Vladimir Mikec. Kakšna je škoda, pa je po njegovih besedah nemogoče oceniti, saj so ribe sproti odnašali delavci Kemisa.

Pomrle ribe bi sicer po besedah Mikca ribiški družini služile kot osnova za vložitev zahtevka za odškodnino, kar pa bo zdaj skorajda nemogoče narediti. "V rokah imamo le kakšnih 10 rib, vse ostalo so sproti odnesli," je dejal.

Poleg rib, v potoku so bile ščuke, krapi, in veliko drugih vrst rib, ki so na rdečem seznamu EU, so pomrli tudi polži, črvi "in vse, kar je bilo v njem živega", je dejal.

Potok so gasilci sicer zajezili s pregradami in pivniki, "vendar to ustavi le tisto, kar je nad vodo, ne pa tudi tistega, kar je v njej raztopljeno".

Sanacija požarišča v podjetju Kemis poteka po predvidevanjih in je pod nadzorom, so objavili na spletnih straneh občine Vrhnika. Pristojne službe v bližini kraja preverjajo trenutno stanje vode, zemljine in ozračja. Na podlagi pridobljenih rezultatov se bodo odločili o postopni ukinitvi preventivnih ukrepov. Na kraju izvajajo požarno stražo. Preventivni ukrepi še vedno veljajo do preklica.

Prve ugotovitve o posledicah za okolje bodo predstavili na novinarski konferenci ob 16.30 v štabu civilne zaščite Sinja Gorica.