državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fištravec vrnil udarec in razrešil "nezvesto" podžupanjo

Deli na:
Fištravec vrnil udarec in razrešil "nezvesto" podžupanjo

Foto: Bobo

Mariborski župan Andrej Fištravec ob izstopu petih svetnikov iz svetniške skupine županove liste ni presenečen. Izstop podžupanje Melite Petelin pa razume tudi kot odhod s položaja podžupanje, s čimer jo je tudi že seznanil in ji izdal odločbo o njeni razrešitvi, so sporočili z Mestne občine Maribor.

Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in podžupanja Melita Petelin so namreč včeraj sporočili, da izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca, saj da ne morejo več nemo spremljati, kako se ladja njihovega mesta potaplja, kapetanovi najožji sodelavci pa odpirajo šampanjce v najdražjih hotelih po svetu. Napovedali so tudi ustanovitev nove svetniške skupine Za napreden Maribor.

Fištravec navaja, da je bilo ob razpustitvi koalicije pričakovati dodatne spremembe, zato nad potezo svetnikov ni presečen.

Petelinova pa se je po njegovih besedah "sama razrešila z mesta podžupanje, saj je odstopila kot članica moje liste, ne da bi me o tem predhodno obvestila".

Ob tem je izpostavil, da je imela doslej pooblastila na področju financ, javno-zasebnega partnerstva, infrastrukturnih projektov, investicij in komunale, "zato težko trdi, da ne more biti soodgovorna za stanje v mestu".

Že v četrtek je Fištravec sicer na Facebooku zapisal, da se tisti, ki misli, da v mestnem svetu pritiska tipki za in proti njemu na uslugo ali v škodo, krepko moti. "Gre za mesto in odločanje o zadevah, ki se tičejo vseh prebivalcev Maribora," je poudaril in dodal, da bo za rezultate, ki so odvisni od njega in njegove liste v mestnem svetu, vedno prevzemal odgovornost. "Oceno o tem, kaj so prispevale k dobrobiti mesta druge stranke in liste, ki delujejo v mestnem svetu, pa bodo dali volivci na volitvah," je dodal.

Zdaj že nekdanjim svetnikom njegove liste je Fištravec sicer zaželel konstruktivno delovanje v mestnem svetu.