Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Filli ne bo direktor RTVS! Tik pred zdajci je umaknil kandidaturo

Deli na:
Filli ne bo direktor RTVS! Tik pred zdajci je umaknil kandidaturo

Marko Filli - Foto: Bobo

Na dan izbiranja je Marko Filli umaknil kandidaturo za generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Kdo po njem?

Tik pred umikom kandidature za generalnega direktorja RTV Slovenije je sedanji v. d. Marko Filli na svojem FB profilu zapisal: »Pride trenutek, ko mora človek narediti korak nazaj. Se umakniti. Povedati, da se ne gre več...« Nato se je vprašal in si hkrati odgovoril: »Strah? Ne. Modrost.«

Tako je v tekmi za prvega moža nacionalke ostal Igor Kadunec, ki pa mu poznavalci razmer ne pripisujejo nobene možnosti za izvolitev. Ker se Filliju 9. maja izteče mandat vršilca dolžnosti, bodo na današnji seji programskega sveta RTV Slovenije verjetno izglasovali novega v. d., vendar ni znano koga. Filli naj bi se po neuradnih podatkih umaknil, ker nima dovolj podpore in se ni hotel blamirati.

Marko Filli je za STA dejal, da iz osebnih razlogov umika kandidaturo za generalnega direktorja RTVS. Enoletni mandat v. d. generalnega direktorja se Filliju izteče 8. maja. Na vprašanje, ali bi bil voljan še naprej opravljati funkcijo v. d., če programski svet danes ne bo izvolil novega direktorja, je odgovoril, da pod sedanjimi pogoji ne.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo na današnji za javnost odprti seji odločal o novem generalnem direktorju zavoda. Ker se je Filli odločil umakniti kandidaturo, kot edini kandidat ostaja v igri za izvolitev nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTVS za poslovno področje Igor Kadunc.


Svetniki bodo najprej prisluhnili Kadunčevi predstavitvi, nakar bo sledilo glasovanje. Za izvolitev na mesto generalnega direktorja RTVS mora kandidat v 29-članskem programskem svetu zbrati najmanj 15 glasov, kar se ob prejšnjem razpisu tudi po več glasovalnih krogih ni zgodilo. Kandidaturi sta Filli in Kadunc vložila tudi na prejšnjem razpisu, vendar je programski svet Kadunčevo zavrnil kot nepopolno.

Svetniki so se zato januarja za zaprtimi vrati odločali le med Fillijem, nekdanjim vodjem produkcije Televizije Slovenija Igorjem Rozmanom in nekdanjim ministrom za kulturo Urošem Grilcem. Takrat nobeden od treh kandidatov ni zbral zadostne podpore. V zadnjem krogu odločanja se je programski svet izrekal zgolj o Filliju, a mu tudi ni namenil dovolj glasov.

Bolj kot ne presenetljivo so se svetniki nato odločili za ponovitev razpisa, čeprav so imeli tudi možnost, da bi glasovanje ponovili čez dva tedna.