zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fakinu naj bi urejali službo v ZZZS

Deli na:
Fakinu naj bi urejali službo v ZZZS

Foto: Bobo

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) po poročanju spletnega portala Siol.net na dopisni seji, ki se bo končala v petek, odloča o redni zaposlitvi Sama Fakina za nedoločen čas v ZZZS.

Idejni oče predloga je po navedbah omenjenega portala predstavnik zaposlenih v upravnem odboru Rudi Veselič. Fakin določila, da mu po prenehanju funkcije pripada delovno mesto znotraj ZZZS, sicer ni imel v nobeni od dozdajšnjih individualnih pogodb o zaposlitvi. ZZZS pa že zdaj presega število zaposlenih, ki je bilo določeno po t. i. zbirnem kadrovskem načrtu vlade za leti 2015 in 2016, piše portal.

Na ZZZS zanikajo, da bi si Fakin poskušal sam urediti službo, in zatrjujejo, da so strokovne službe ob podaljšanju začasnega mandata pripravile predlog za pogodbo za nedoločen čas. Toda na pobuda članice upravnega odbora Nataše Kus se je pojavilo vprašanje, ali je mogoče v pogodbi za v. d. generalnega direktorja skleniti delovno razmerje za nedoločen čas.

Pravna služba zavoda je na podlagi te razprave izdelala mnenje, ki je potrdilo obstoj pravne podlage za sklenitev delovnega razmerja za nedoločen čas.

Osnovna bruto plača Sama Fakina znaša 4270 evrov bruto, neto plača (brez povračil stroškov za prehrano in potnih stroškov) pa okoli 2450 evrov. Če bi Fakin po prenehanju mandata opravljal najzahtevnejše naloge, bi bil uvrščen od 45. do 55. plačnega razreda. Po podatkih ZZZS to pomeni, da bi njegova mesečna bruto plača znašala od 2470 do 3660 evrov, še poroča portal.

Upravni odbor ZZZS je sicer na ponedeljkovi seji ponovno soglašal s podaljšanjem začasnega mandata Fakinu, dokler ne bo na podlagi ponovljenega razpisa imenovan nov generalni direktor. To so storili potem, ko DZ Fakinu že drugič ni dal soglasja k imenovanju. Prvič so to poslanci storili aprila lani, zaradi česar je Fakin leto dni vodil ZZZS kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja.